Terörden arananlar listesine güncelleme!

İçişleri Bakanlığı, arama ve yakalama kaydı bulunan Muhammed Dahlan'ın terörden arananlar listesinde kırmızı kategoriye alındığını aktardı.

GÜNDEM 13.12.2019, 09:02 13.12.2019, 11:02
Terörden arananlar listesine güncelleme!

İçişleri Bakanlığınca, arama ve yakalama kaydı bulunan Muhammed Dahlan'ın "Terörden Arananlar Listesi"nde kırmızı kategoriye eklendiği belirtildi.

İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü ile 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştirmek, anayasal düzeni zorla değiştirmeye teşebbüs etmek", "devletin güvenliğine ilişkin gizli kalması gereken bilgileri casusluk maksadıyla açıklamak", "devletin gizli kalması gereken bilgilerini siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek", "devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin gizli kalması gereken bilgileri açıklama" ve "uluslararası casusluk yapma" suçlarından arama ve yakalama kaydı bulunan Muhammed Dahlan, "Terörden Arananlar Listesi"nde kırmızı kategoriye dahil edildi.

Dahlan'ın yakalanması halinde 10 milyon liraya kadar ödül verilebilecek.

Dahlan'ın da arasında yer aldığı 4'ü kırmızı, 3'ü turuncu ve 2'si gri kategoride olmak üzere toplam 9 örgüt mensubu daha listeye dahil edildi.

Listede kırmızı kategoride 221, mavi kategoride 103, yeşil kategoride 98, turuncu kategoride 196 ve gri kategoride 684 olmak üzere bin 302 terör örgütü mensubu yer alıyor.

10 milyon liraya kadar ödül verilebilecek

Yeni ödül yönetmeliğine göre, üst düzey terör örgütü üyelerinin yakalanmasına yardım edenlere 10 milyon liraya kadar ödül verilebilecek.

Yapılan değişiklikle, "kırmızı renk kategorisinde" aranan örgüt mensupları için 10 milyon liraya, "mavi renk kategorisinde" aranan örgüt mensupları için 3 milyon liraya, "yeşil renk kategorisinde" aranan örgüt mensupları için 2 milyon liraya, "turuncu renk kategorisinde" aranan örgüt mensupları için bir milyon liraya, "gri renk kategorisinde" aranan örgüt mensupları için de 500 bin liraya kadar ödül dağıtılabilecek.

Yorumlar (0)