Terör yanlıları durmuyor, Barış Pınarı manipülasyonları sürüyor!

Terör örgütü YPG/PKK'ya yakın sosyal medya hesapları, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı aleyhine manipülasyon yapmak için şimdi de bölgedeki "savaşlardan etkilenen çocuklar"ın fotoğraflarını çarpıttı.

GÜNDEM 19.10.2019, 16:20 19.10.2019, 16:24
Terör yanlıları durmuyor, Barış Pınarı manipülasyonları sürüyor!

Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu ortadan kaldırmak, bölgeye barış ve huzur getirmek için yürütülen Barış Pınarı Harekâtı aleyhine yapılan karalama kapmanyalarında YPG/PKK terör örgütü yandaşları, bölgedeki savaşlardan etkilenen çocukların fotoğraflarını "harekat sırasında çekilmiş gibi" çarpıtmaya çalıştı.

Terör örgütü YPG/PKK yandaşlarının sosyal medyada, başka olaylarda ve zamanlarda çekilen görüntüleri manipüle etme girişimi, bölgedeki savaşlardan etkilenen çocukların görüntüleriyle sürdü.

"Kimyasal silah kullanıldı" yalanı

Terör örgütüne yakın hesaplar, bombalamanın ardından yaralanmış ellerine bakarak ağlayan bir çocuğun fotoğrafını, harekât sırasında "kimyasal silah kullanıldığı" yalanıyla sosyal medyada paylaştılar.

Fakat söz konusu fotoğrafın, Esed rejiminin Halep kentini yoğun biçimde bombaladığı 2012 yılının Ekim ayında objektiflere yansıdığı tespit edildi. 

Sosyal medyada harekât aleyhine karalama yapmak amacıyla açtıkları etiketleri işaretleyen YPG/PKK yanlısı hesaplar, yerde oturan bir annenin kucağında çocuğuyla görüldüğü fotoğrafı da paylaştı. Aynı görüntünün 2015 yılında başka bir yerde yayımlandığı fark edildi. 

Manipülatör bir hesap, enkaz içinde kalmış bir mahallede bisikletini taşımaya çalışan bir erkek çocuğun fotoğrafını, harekât esnasında çekilmiş gibi yayımladı. Fakat, bu görüntünün Suriye'de, Esed rejiminin bombaladığı Doğu Guta bölgesinde 2018 yılının Ocak ayında kaydedildiği ortaya çıktı. 

Suriye'de savaştan kaçarken bir bavulun içinde uyuyan çocuğun görüldüğü 2018 yılının Mart ayındaki fotoğrafı paylaşan terör örgütü yanlıları, bu görüntüleri harekâtın ardından çekilmiş gibi manipüle etmeye çalıştı.

Yine terör örgütü yanlısı bir hesap, gözü yaşlar içinde birkaç çocuğun görüldüğü fotoğrafı, sosyal medyaya harekât esnasında çekilmiş gibi yükledi. Bu görüntünün, İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirdiği saldırı sırasında 2014 yılında çekildiği belirlendi.

Yorumlar (0)