Terör saldırısı düzenlenmişti! Mersin’de yaşananların detayları açıklandı

Mersin’de bulunan polisevine yönelik saldırı ile ilgili açıklamada bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaşanan olayda polisin yaralandığını, bir polisin ise şehit düştüğünü dile getirdi.

GÜNDEM 27.09.2022, 09:46 28.09.2022, 08:46
Terör saldırısı düzenlenmişti! Mersin’de yaşananların detayları açıklandı

Mersin’in ilçesi Mezitli’ye bağlı Deniz Mahallesi'nde bulunan polisevine giden ve burada incelemeler sağlayan Soylu, yetkililerden bilgi aldı. Polisevi ve etrafında incelemeler yapan Soylu, basın mensuplarına açıklamada bulunarak, yaralı polise geçmiş olsun dileğinde bulundu. Yaşanan kayıp için ise başsağlığı diledi.

Bakan Soylu yaşananları detaylarıyla anlattı

Takribi 1-1,5 sene öncesinde faaliyete alınan Mersin polisevine dün saat 22.42 sıralarında, bir terör saldırısı düzenlendiğini ifade eden Soylu, şu açıklamalarda bulundu, "İl Emniyet Müdürümüz ile hızlı bir şekilde olay yerine ulaştık, bu sayede olayın ne şekilde meydana geldiği hususunda ilk bilgileri toplamış olduk. 2 kadın terörist, çantaları ile beraber görülüyor ki daha önce belirledikleri bir şekilde hızlı bir davranışla orda polislerin nöbette durduğu kulübeye yöneliyorlar ve ateş ediyorlar. O an orada bir çatışma meydana geliyor. Çatışma sürerken hemen bu alana yakın olan 4 bekçi arkadaşımız bir araç vasıtasıyla acil olarak bölgeye geliyor ve 2 teröristle beraber onlar da çatışmaya giriyor. 2 kadın terörist yaşanan olaylar sırasında yaralanıyorlar. Daha sonra çatışma sürüyorken, iki farklı patlama sesi duyuluyor. Bu patlama sesleri de kendi sırt çantalarına koydukları patlayıcının etkisi. Kaçamayacaklarını hissedince orada kendilerini patlatıyorlar. Bu sırada bir polis memurumuz ağır bir şekilde yaralanıyor. Diğer personelimiz de yaralanıyor ancak diğer polis memurumuz da bulunan yara kadar ağır değildi. Ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırılan polis memuru arkadaşımız ne yazık ki yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamıyor ve şehit düşüyor."

“Vatandaşlar da yaralandı”

Yaralı polis memurunun sağlık durumunun iyi olduğunu dile getiren Soylu, "Öte yandan bir sivil vatandaşımıza, o da sağlanan bilgi noktasında balkonda oturduğu sırada bir kurşun denk geliyor. Çok şükür ki hanımefendide bir hayati tehlike bulunmuyor. Ameliyatının tamamlandığı hususunda bir bilgi aldık. İki sivil vatandaşta, patlamanın etkisiyle yüksekten atlama sağlıyor, onlarda da sağlıksal açıdan herhangi bir kötü durum bulunmuyor." diye konuştu.

"İki teröristin de kırsalcı olduğunu değerlendiriyoruz"

Saldırı sırasında şehit düşen polis memuru için rahmet dileyen Soylu, "Bir evladımız bu çatışma sırasında şehit düştü., Şehitler tepesinin eri olsun. Allah rahmet eylesin. Terör örgütü ile ilgili ne yazık ki bu şekilde hususlarda birden fazla tezvirat, konuyu bilmeyen, bilenler, yaşana olaya karşı kendi zihin karmaşıklığını meydana çıkarmak isteyenler, kısacası herkes bir cümle kuruyor. Arkadaşlarımızla birlikte gerçekleştirdiğimiz ilk tespiti sizlerle paylaşmak istiyorum. Bir teröristin kimliği hakkında büyük bir ölçüde gelişme bulunuyor. Yani kim olduğunu ortaya çıkarılacak. Çünkü patlamanın şiddeti ile kopan dört bacak ve bir de kafa var. İç organları patlama sırasında etrafa yayılmıştı, ekip arkadaşlarımız toparladı. İki teröristin de kırsalcı olduğunu düşünüyoruz. Terör örgütü için ise isim belli, yani hangi terör örgütünden geldikleri.” dedi.

“Türkiye’nin üzerinde oyun çevirenlere izin vermeyeceğiz”

Terörist örgütlerin Türkiye üzerine faaliyet sağlamasına izin vermeyeceklerini ifade eden Soylu, "Terör yapılanmasının Türkiye üstünde oyunlar çevirmesine izin verenler, onlara destek olanlar ve onlar yoluyla Türkiye'nin huzurunu ortadan kaldırmak isteyenler bilmelidir ki Türkiye eski Türkiye olmayacaktır. Türkiye'yi bu hususta bir sınamadan geçirmek isteyenlerin, ortaya koymuş olduğu tüm bu kötülükleri eninde sonunda kendilerine çevirebilecek kadar Türkiye'nin kudreti ve gücü de vardır. Dağlarda yok olmaya yüz tutmuş olan, Kuzey Irak'ta, Suriye'de kısılı kalmış bir terör örgütü tabii ki sıkıştığı bölgede kendisine yeni bir düzen oluşturmayı planlar ancak biz bu duruma izin vermeyeceğiz. Vatandaşlarımız bu hususta rahat ve emin olsun." şeklinde konuştu.

“İnceleme devam ediyor, bağı varsa gereken yapılır”

İnsanların rahatlamak ve dinlenmek adına gelmiş olduğu bir bölgeye saldırı düzenlendiğini aktaran Soylu, polis ekiplerinin saldırıya karşı gerektiği cevabı verdiğini aktardı.

Bir basın mensubunun sorusunun ardından olay ile ilgili bir kişinin gözaltına alındığına vurgu yapan Bakan Soylu, "Konu ile ilgili ilk önce yanında ve elinde bir pompalı tüfek bulunduran bir zanlı gözaltına alındı. Ama yaşanan durum ile ilgili bir bağı bulunuyor mu, bulunmuyor mu bilemiyoruz. Sorgusu devam ediyor. Bu durumun haricinde elbette ki bu saldırıya yataklık ve yardım sağlayanlar ile ilgili gereken incelemeler devam ediyor. Milletimiz şunu bilmelidir ki, bu olay ile ilgili her kimin bağı bulunuyorsa ve kim bu terörist kadınların buraya gelmesine yardımcı olmuşsa bizler onları yerinde yakalayıp, gerektiği gibi davranacağız. Bu hususta şu zamana kadar dediklerimizi yaptık ve yapmayı da sürdüreceğiz. Onun için ekip arkadaşlarımız o şahsın bir bağlantısı var mıdır, yok mudur inceleyecekler, o duruma göre de gerekenler elbette yapılacak." dedi.

“Mersin neden hedef olarak seçildi?”

Bir basın mensubunun "Hedef niye Mersin olarak seçildi?" sorusunu yanıtlayan Soylu, "Bir nedeni var. Daha sonra bunu açıklayacağız. Mersin'in seçilmesinin bir nedeni var." şeklinde konuştu. Soylu, saldırıyı düzenleyen terör örgütünün sorulmasının ardından “Arkadaşlar, PKK. Aslında sizlere anlattım. Kırsalcı olarak nitelendirdiğimize göre PKK. Mersin'in seçilmesinin sebebi de bizim mevcut durumda tespitini sağladığımız teröristin Mersin'i tanımasından kaynaklanıyor." dedi.

Yorumlar (0)