Terör örgütüne Şırnak'ta kış baskını: Sığınaklar yok edildi

"Eren Abluka Sonbahar-Kış-19 Operasyonu" Şırnak'ta başlatıldı. Operasyonun ilk gününde tespit edilen sığınaklar ile yaşam malzemeleri imha edildi.

GÜNDEM 26.12.2022, 10:40 Hakan Öksüz
Terör örgütüne Şırnak'ta kış baskını: Sığınaklar yok edildi

Terör örgütü PKK'ya darbe vurma amacıyla Şırnak'ta "Eren Abluka Sonbahar-Kış-19 Şehit Jandarma Astsubay Üstçavuş Serkan Ünsal-1 Operasyonu" başlatıldı. Operasyon için düğmeye basıldığı bilgisi, İçişleri Bakanlığından geldi. Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde başlatılan operasyonla birlikte terör örgütünün ülkenin gündeminden çıkarılacağı belirtildi.

Söz konusu operasyonun, Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde gerçekleştirileceği kaydedildi. Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığının sevk ve idaresinde yapılacak operasyonda jandarma komando, jandarma özel harekat (JÖH) ile korucu timlerin de görev yapacağı belirtildi. 

Operasyonun ilk gününden fotoğraflar paylaşıldı

470 personel ile 39 operasyonel timin katılımıyla başlatılan operasyona dair fotoğraflar da paylaşıldı. Operasyonun ilk gününde Bestler Dereler bölgesi kırsalında gerçekleştirilen arazi arama tarama faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Yapılan çalışmalarda 2 doğal mağaranın yanı sıra 10 sığınağın tespit edildiği kaydedildi.

Bulunan mühimmatlar ve yaşam malzemeleri yok edildi

Bulunan sığınaklarda terör örgütüne ait çok sayıda mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Bölgedeki personel tarafından yapılan aramalarda uzaktan komutalı EYP düzeneği, gıda ve giyim malzemeleri ile tüp bulundu. Bulunan malzemeler yok edildi. Sığınaklar ise kullanılamayacak duruma getirildi. 

Yorumlar (0)