Terör örgütü PYD'den HDP'ye e-postayla ‘Kobani talimatı’

Kaboni davasındaki sanıkların bilgisayarlarında yer alan e-postada, 37 kişinin yaşamını yitirdiği 6-8 Ekim eylemlerinin talimatının HDP'ye, terör örgütü PYD tarafından verildiği zuhur etti. 

GÜNDEM 19.05.2021, 15:58 Hanife
Terör örgütü PYD'den HDP'ye e-postayla ‘Kobani talimatı’

Devam eden ve eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ile PKK'nın sözde yöneticilerinin de aralarında olduğu Kobani davasında, sanıklara ait cep telefonu, bilgisayar ve taşınabilir disklerde, delil niteliğinde çok sayıda doküman bulundu.

Yapılan incelemelerde, bazı sanıkların dijital materyallerinde, kanlı terör örgütleri PKK, YPG ve YPS'ye ait örgütsel talimat, belge ve fotoğraflar ortaya çıktı.

HDP MYK üyesinin bilgisayarında tespit edildi

Delil niteliğindeki bu doküman ve talimatlarından bazıları, tutuklu sanık eski HDP MYK Üyesi Bircan Yorulmaz'ın bilgisayarından çıktı.

Bircan Yorulmaz’ın bilgisayarında İngilizce kaleme alınmış  "Acil Çağrı" başlıklı elektronik postada, 6-8 Ekim 2014'te Kobani bahanesiyle Türkiye genelinde yaşanan terör eylemlerini talimatının yer aldığı görüldü.

Söz konusu elektronik postaya yönelik davanın ek klasöründe ve emniyetin hazırladığı raporda şu ifadelere yer verildi:

"6 Ekim 2014 saat 22.05"te, "pydinfoeuropa@gmail.com" adresinden davanın tutuklu sanığı eski HDP MYK Üyesi Nazmi Gür'e, ondan da dönemin HDP MYK üyelerinin yer aldığı "hdpmyk@listeler.halklarindemokratikkongresi.org adresine gönderildiği tespit edildi.”

İmza ve adres kısmında PYD'nin sözde ofisinin bilgileri var

Raporda, kanlı terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD’nin, HDP’ye gönderdiği e-postanın adres ve imza kısmında "PYD Medya ve Halkla İlişkiler Ofisi (Avrupa) Bilgi ve İlişkiler Merkezi" bilgisinin yer aldığına dikkat çekildi.



Peki, PYD’nin gönderdiği e-postada ne yazıyor?

PYD’nin HDP’ye gönderdiği e-postanın, dava dosyasında yer aldığı şekliyle şu ifadeler yer aldı:

"Acil Çağrı: Kobani'de binlerce sivil katliam tehdidi altında!! Şimdi harekete geçme ve Kobane'de yaşanacak büyük bir katliamı engelleme zamanı! Terör örgütü IŞİD maalesef Batı Kürdistan'ın (Kuzey Synia) Kobane kentine doğru ilerliyor, şehrin bazı ilçelerine çoktan girdiler, Kürt savunma güçleri, YPG kahramanca şehri ve sivilleri 15 saldırıya karşı savunuyorlar.”
 

Yorumlar (0)