Termik santral düzenlemesine yönelik madde kaldırıldı!

Termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasa maddesi kanun metninden çıkarıldı.

GÜNDEM 04.12.2019, 15:49 04.12.2019, 16:05
Termik santral düzenlemesine yönelik madde kaldırıldı!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonunda, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen maddenin, Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'dan çıkarıldığı duyuruldu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından veto edilen "termik santrallere filtre takılmasını erteleyen yasa maddesinin" dün kanun metninden çıkarılacağı bildirilmişti. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Termik santral düzenlemesini içeren madde teklif metninden çıkarılacak." demişti. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) iade edilen düzenlemenin, bugün plan-bütçe komisyonunda, ardından genel kurulda görüşüleceği bildirilmişti. 

Ne olmuştu?

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 2 Aralık'ta düzenlenen MYK toplantısında konuya ilişkin önemli açıklamalarda bulunmuştu.

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, termik santrallere filtre takılması konusunda ek bir süre verilmesine gerek olmadığını belirttiğini duyurmuştu.

Filtre konusunda santrallere ek bir süre verilmeyeceğinin altını çizen Çelik, "Havayı kirleten 15 termik santralin bacasına filtre takılmasını iki buçuk yıl erteleyen düzenleme Cumhurbaşkanımızın onayını bekliyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız bu düzenlemeyi doğru bulmamış ve az önce veto etmiştir." ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)