Temizlik ürünlerine yönelik KDV indirimi bugün başlıyor

Temel ihtiyaç ürünlerinin fiyatlarının düşmesini sağlayacak KDV indirimi bugün uygulanmaya başlandı. KDV indirimini gerçekleştirmeyen işletmelere ceza kesilecek.

GÜNDEM 01.04.2022, 12:33 02.04.2022, 10:21
Temizlik ürünlerine yönelik KDV indirimi bugün başlıyor

Enflasyonu etkileyen fiyat artışlarının önüne geçmek adına indirim sağlanması için yürürlüğe sokulan KDV indirimi bugün uygulanmaya başladı. Yeni uygulanacak KDV indirimlerinin marketlerde yer alan ürünlerin fiyatlarına yansıması bekleniyor. Sabun, deterjan, tuvalet kağıdı, şampuan, peçete, dezenfektan, kağıt mendil ve ıslak mendil, yetişkin ve bebek bezi, hijyenik ped, diş macunu, diş fırçası ve hijyen ürünlerinde KDV oranları yüzde 18’den yüzde 8’e düşürüldü.

KDV kararlarını etiketlere yansıtmayan işletmelere cezalar kesilecek

Uygulanan KDV indirimleri saha ekiplerince de inceleniyor. Alınan KDV kararlarını etiketlere yansıtmayan işletmelere de cezalar kesilecek. Ticaret Bakanı Mehmet Muş alınan KDV indirimlerinin uygulanıp uygulanmadığını sahada inceleyeceklerini belirterek Twitter hesabı üzerinden şu açıklamalara yer verdi:

Haksız fiyat artışları nedeniyle vatandaşları mağdur eden ve alınan KDV indirim kararlarını uygulamayan işletmelere en ağır şekilde cezalar verilecektir.

Tüketiciler konfederasyonu, fiyat değişim tarihine dikkat edilmesi çağrısında bulundu

Düzenlemenin uygulamaya girmesi ile beraber 81 ilde bulunan ticaret müdürlükleri aracıyla denetimler gerçekleştirecektir. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu ise şu açıklamalarda bulundu:

Özellikle bebek bezi, ıslak mendil, bazı deterjanlar, kağıt havlu, yüzey temizleyiciler ve yumuşatıcılarda fiyat değişikliği olduğuna ilişkin tüketicilerden tepkiler geliyor. Tüketicilerin fiyat değişikliği olan etiketlerin bu fiyat değişikliğinin ne zaman yapıldığına da dikkat etmesi gerekiyor. Bunları fotoğraflayıp belgeleyerek ilgili bakanlıklara iletebilirler. Alo 175 ve Cimer var. Artık şikayet etmek oldukça kolay.

Yorumlar (0)