Temaslılar hakkında yanlış bilgi verene hapis cezası geldi!

İçişleri Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) temaslılarına ilişkin eksik veya yalan bilgi veren kişilerin 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağını bildirdi. 

GÜNDEM 24.09.2020, 16:10 24.09.2020, 16:19
Temaslılar hakkında yanlış bilgi verene hapis cezası geldi!

İçişleri Bakanlığı tarafından yeni tip koronavirüs (Covid-19) konulu bir genelge daha yayımlandı.

Söz konusu genelgede; evde karantina altında tutulan yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastası veya temaslısı olan şahısların, Sağlık Bakanlığı tarafından ortaya konan kurallara riayet etmeleri için kurulların oluşturulduğu anımsatıldı. 

Yurt ve pansiyonlar ayrıldı

Önceden yine İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeler ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında alınan önlemlerin hayata geçirilebilmesi için denetim ekiplerinin kurulduğu, karantina kurallarına aykırı davranan veya karantina şartlarını sağlayabilme olanağına sahip olmayan şahıslar için valilikler tarafından yurt veya pansiyonların ayrıldığı hatırlatıldı. 

Temaslılar hakkında eksik ya da yanlış bilgi veriliyor

Söz konusu aşamada, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişilerin temaslılarına dair eksik bilgi verildiğine veya aslında temaslı olmayan şahısların temaslı olarak kayıt ettirildiklerine dikkat çekildi.

Hapis cezası geldi

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalanan kişiler tarafından temaslılara ilişkin eksik ya da yanlış bilgi verenler hakkında TCK'nın (Türk Ceza Kanunu) 206'ncı maddesinin devreye gireceği belirtildi. Söz konusu maddede, resmi belge hazırlama yetkisi olan bir kamu personeline yanlış bilgi veren kişilerin, 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacağı ya da adli para cezası kesileceği ifade ediliyor. 

Öte yandan, valilikler veya kaymakamlıklar tarafından uygulamada sıkıntı yaşanmasına müsaade edilmeyeceği, eksik veya yalan bilgi verenlerin belirlenmesi halinde idari işlem başlatılacağı kaydedildi. 

Suç niteliği taşıyan eylemler hakkında TCK'nın (Türk Ceza Kanunu) 206'ncı maddesi dâhilinde gereken adli yaptırımların uygulanacağı belirtildi. 

Yorumlar (0)