TEM otoyolunda 21 aracın karıştığı zincirleme kaza: Çok sayıda yaralı var

Kocaeli TEM otoyolunda bir tırın kontrolden çıktıktan sonra makas atıp yan dönmesiyle arkasından gelen 21 otomobil birbirine girdi. Kazada 20 kişi yaralanırken polis ekipleri trafiği çift yönlü olarak kapattı.

GÜNDEM 31.05.2021, 14:12
TEM otoyolunda 21 aracın karıştığı zincirleme kaza: Çok sayıda yaralı var

Sabah 04.45 sıralarında Kocaeli TEM otoyolunda İstanbul istikametinde seyretmekte olan tır sürücüsü, aracın hakimiyetini kaybetti.

21 aracın karıştığı zincirleme kaza

Tır sürücüsünün hakimiyetini kaybetmesiyle aralarında tır ve yolcu otobüslerinin de bulunduğu tam 21 araç kazaya karıştı.

Kazaya tanık olanların ihbar etmesiyle çok sayıda itfaiye, polis ekibi ve ambulans olay yerine sevk edildi. Yaşanan kazada 20 kişinin yaralandığı belirlendi.

Bölgeye intikal eden itfaiye ekipleri, tırın içine sıkışan sürücüyü kurtarma çalışmalarına başladı. Kazada yaralananlara ise ilk müdahale olay yerinde sağlık ekipleri tarafından yapıldı.

Kazaya karışan ve bir an panik yaşayan vatandaşlar, sağlık ekipleri tarafında sakinleştirilirken, yolcu otobüslerindeki vatandaşlar Kocaeli Büyükşehir Belediyesi otobüsleri ile Otobüs Terminali’ne tahliye edildi.

TEM otoyolu trafiğe kapatıldı

Kaza dolayısıyla TEM otoyolunun İstanbul ve Ankara istikameti polis ekipleri tarafından trafiğe kapatıldı. Seyir halinde otoyolda ilerleyen araçlar, İzmit Batı Gişeleri ile İzmit Doğu Gişeleri aracılığıyla D-100 karayoluna yönlendirildi. 

Kaza anından beri TEM otoyolu trafiğe kapalı olurken kazaya karışan araçların, yoldan kaldırılması için çekicilerle beraber ekiplerin çalışmaları devam ediyor.

Trafik ekipleri, orta refüjde bulunan bariyerleri keserek kazanın meydana geldiği İstanbul istikametindeki otomobilleri Ankara istikametine yönlendiriyor.

Yorumlar (0)