Telefonla dolandırılacaktı… Yaşlı teyzenin fırçası son anda kurtardı

Antalya’ya bağlı bulunan Manavgat’ta bir kişi, bankada bulunan 40 bin TL’lik birikmişini ve farklı bir bankadan aldığı 32 bin TL krediyi telefon dolandırıcılarına vermekten son anda kurtuldu. Banka personellerinin yaptığı uyarıları öneme almayan kişi o esnada, sırada olan yaşlı bir teyzenin adamın elindeki telefonu alarak dolandırıcılara attığı fırça sayesinde parasını kurtardı.

GÜNDEM 13.05.2022, 12:19 15.05.2022, 09:20
Telefonla dolandırılacaktı… Yaşlı teyzenin fırçası son anda kurtardı

Manavgat Belediyesinin Temizlik İşleri Müdürlüğünde göre yapan ve ek olarak düğünlerde davul çalarak maddi açıdan rahata kavuşmaya uğraşan Hüseyin Yaman, bankada bulunan birikmişinin yanı sıra aldığı krediyi de telefon dolandırıcılarına vermekten kıl payı kurtuldu. Hüseyin Yaman bir düğünde davul çaldığı esnada dolandırıcılar tarafından gelen aramayla beraber işini bırakarak Manavgat Emniyet Müdürlüğüne doğru yola çıktı. Emniyet Müdürlüğüne girmeyen Yaman, devamlı olarak açık tutulan telefonda görüşme esnasında dolandırıcılara kendi hesapları hakkında bilgi verdi.

Uyarıları dikkate almadı

Dolandırıcıların direktifleriyle beraber hesabının bulunduğu bankaya ulaşan Hüseyin Yaman, banka personellerinin yaptığı uyarıları dikkate almayarak hesabında bulunan paranın vadesini de bozdu. 40 bin TL birikmişini dolandırıcıların kendisine söylediği IBAN numarasına aktardı. Burada biten işleminin sonrasında bu seferde farklı bir bankaya giden Yaman, telefondakilerin istekleri istikametinde bankadan kredi başvurusu yaptı. Tarafına çıkan 32 bin TL’yi dolandırıcıların IBAN’ına yatırmak istedi.

“Gelin buradan alın”

Banka personellerinin devamlı olarak telefonla konuştuğunu fark etmeleri üzerine Yaman’ı dolandırılabileceği hususunda uyarılarını önemsemeyen Hüseyin Yaman, işlemlerini sürdürdü. Bu esnada banka sırasında olan yaşlı bir kadın olanları fark edince Hüseyin Yaman'ın telefonunu elinden alarak, ‘Eğer siz polisseniz gelin de parayı alın, sizi gidi dolandırıcılar' diye bağırdı. Bu durum Hüseyin Yaman'ı az da olsa etkiledi. Fakat yaşananlara nazaran işlemlerini sürdüren Hüseyin Yaman'ı banka personellerinin ihbar ettiği Manavgat Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği polisleri durdurdu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerini gören Hüseyin Yaman, bu defa uyarıları dikkate aldı. Aldığı krediyi yollamaktan vazgeçerek, diğer bankadan de gönderdiği 40 bin TL’yi yatırdığı İBAN’a da el konulmasını sağladı.

“Polis gelince fark ettim”

Bankadaki yaptığı işlemlerin sonrasında, Manavgat Adliyesine giderek dolandırıcıların bulunması adına şikâyet oluşturan Hüseyin Yaman “Sabah saat 11.30 sularında düğünde zurna-davul çalarken bir telefon araması geldi. Telefonda konuşan şahıs bir an önce Asayişe gitmem gerektiğini söyledi. O an davulu bırakarak koşa koşa Asayişe gitmeye çalıştım. Fakat içeriye girmememe çok az kala beklememi söylediler. Bu esnada benim kimlik kartımla birisinin telefon kartı çıkardığını, oluşan kartla beraber suçlar işlendiğini, bunları gerçekleştiren zanlılara operasyonlar yaptıklarını belirttiler. Hızlı bir şekilde hesabımın bulunduğu bankaya ulaşmamı ve söyledikleri hesap numarasına tüm paramı yollamamı istediler. Diğer türlü 7 sene kadar bir hapis cezasına çarptırılacağımı söylediler. Söylenilenlere inanarak hemen bankama ulaştım. Bütün personellerin uyarı yapmasına rağmen bütün birikmişimi çektim. Bana söyledikleri IBAN’a yatırdım. Bu seferde farklı bir bankaya giderek, satın aldığım koyunlar adına kredi çekmem gerektiğini söylediler. Bende 32 bin lira tutarında kredi adım ve verdikleri IBAN’a göndermek için bekliyorken personel beni dolandırıldığım hususunda uyardı. Sıra bekleyen yaşlı bir teyze ise elimdeki telefonu alarak “Siz eğer polisseniz gelin parayı buradan alın. Hepiniz dolandırıcısınız” şeklinde bağırdı. Ben bunlara rağmen denilenleri yapmaya devam ediyordum. O sırada asayişten polis ekipleri geldi. Onların geldiğini fark edince dolandırıldığımdan konusunda emin oldum. Krediyi almaktan vazgeçerek parayı gönderdiğim hesaba da el konulmasını sağladım. Bu kişilerin yakalanarak farklı kişilerin canını yakmalarını durdurmak adına da suç duyurusu yaptım" diye ifade etti.

Kafasının çok fazla karıştığını belirten Hüseyin Yaman “Halkımızdan biz askeriz, polisiz, savcıyız diyerek telefondan para isteyenlere inanmayın. Çünkü bu birimler sizden para talep etmez” dedi.

Yorumlar (0)