"Telefon kazandım" diye sevinirken hayatının şokunu yaşadı!

Konya’da sosyal medyada çekilişle ‘telefon kazandın’ yalanıyla para istenen ve ayrı ayrı olmak üzere dolandırıcılara toplam 30 bin lirasını kaptıran genç, söz konusu şahıslara ulaşamayınca polise giderek şikayetçi oldu.

GÜNDEM 10.05.2022, 11:40 10.05.2022, 11:42
"Telefon kazandım" diye sevinirken hayatının şokunu yaşadı!

Olay, geçtiğimiz hafta cumartesi günü Konya’nın Selçuklu ilçesi Hacıkaymak Mahallesinde yaşandı. 

“Telefon kazandın” bahanesiyle 30 bin lirasını aldılar

İddiaya göre yabancı uyruklu olduğu belirlenen 21 yaşındaki Muhammed El Hamşo, sosyal medyadaki bir sayfada 25 bin TL değere sahip telefon çekilişine katıldı. İki gün sonra Hamşo'ya, katılmış olduğu çekilişten “telefon kazandınız” mesajı geldi. Çekiliş etkinliğini gerçekleştiren şahıslarla iletişime geçen genç, şahısların 420 TL çekiliş parası talebiyle karşılaştı. Şahıslar, söz konusu isteklerini karşılayan El Hamşo'dan telefonun IMEI için de ayrıca 870 lira daha talep ederken, Hamşo bu parayı da şahıslara gönderdi. Şahıslar, daha sonra da çeşitli gerekçelerle para istemeyi sürdürürken, toplam 30 bin TL’ye yakın para gönderen Hamşo'yu, son olarak “babasını sınır dışı ettiririz” şeklindeki tehdidiyle 12 bin TL daha talep ederek tehdit etmeye başladılar. Dolandırıcıların, para yatırılmaması durumunda kendisiyle ilgili avukatın görevlendirileceğini ifade etmesi üzerine Hamşo, polise giderek whatsapp yazışmalarıyla beraber şikayetçi oldu.

"30 bin liranın ardından 12 bin lira daha istediler"

Çekilişin ardından kendisine danışman yönlendirdiklerini ve devamlı olarak kendisine mesaj gönderilerek tehdit edildiğini söyleyen El Hamşo, “Bir internet danışmanını bana yönlendirdiler. Bu defa bir kişi daha konuşmaya katıldı ve o da kendini kargocu olarak bana tanıttı. “Telefonunuz gümrükten geçti. Kıbrıs'tan geldi” dediler. Taşıma aracına yüklemek amacıyla sizden bin 870 TL daha istiyoruz, dediler. Ben de tamam dedim, parayı gönderdim. Kasko dosyası yolladılar 4 bin 200 TL istediler. Ben de tepki gösterdim zaten bunu kazandım diye. Toplam 30 bin 500 lira para aldılar. Bana devamlı olarak mesaj gönderiyorlar halen benim sanki onlardan korktuğumu düşünerek… 

"Babanız sınır dışı edilmesin”

Kendisinden 30 bin TL aldıklarını ve daha çok para isteklerini belirten Muhammed El Hamşo, “Polise gittim şikayetçi oldum. Konuşmalarla beraber gerekli şikayetleri ettim. Bana 12 bin TL almak için biraz para gönderin, en azından mahkeme, dava ile uğraşmayın, babanız sınır dışı edilmesin” sözleriyle devamlı tehdit ediyorlar” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)