Telefon dolandırıcıları yarım saatte 90 bin TL'sini çarptı

Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir marangoz, kendisini telefonla arayan dolandırıcılara 90 bin TL parasını kaptırırken, 100 bin TL daha göndermek üzereyken polis ekipleri tarafından engellendi.

GÜNDEM 10.02.2022, 09:32 10.02.2022, 09:37
Telefon dolandırıcıları yarım saatte 90 bin TL'sini çarptı

Dün akşam saatlerinde Muğla'nın Marmaris ilçesinde bir vatandaşın, Muğla 112 Acil Çağrı Merkezine haber vererek uzaktan seyrettiği kişinin dolandırıldığından şüphelendiğini ve bankamatiklerin önünde olduğunu söylemesi sonrasında motosikletli polis ekiplerinin bölgeye gelmesi ile olay açıklığa kavuştu.

Vatandaşın dikkati, marangozu faciadan kurtardı

Bankamatikte sırada duran bir vatandaşın dikkati, marangoz olduğu belirtilen 42 yaşındaki M.G.’nin, daha fazla dolandırılmasını engelledi. Vatandaş, 112 Acil Çağrı merkezini arayarak bankamatikte işlem yapan bir vatandaşın dolandırılmış olma ihtimali olabileceğinden şüphelendiğini, panik durumda olduğunu söyleyince motorize polisler, hemen adrese intikal etti. İhbarı yapan vatandaş, polislere yardımcı olarak bankamatikte para yatırmak üzere olan marangoz M.G.’yi gösterdi.

Polis ekipleri engelledi

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü polisleri, bankamatiğe gelerek para göndermeye çalışan ve panik halinde olan vatandaşı, hemen işleme son vermesi konusunda uyardı. İşlemi sonlandıran ve bankamatik önünden uzaklaşan vatandaş ile gerçekleştirilen görüşmede, söz konusu şahsın marangozluk ile uğraşan M.G. olduğu kaydedildi.

90 bin TL gönderdi, 100 bin TL daha gönderecekti

M.G. ile görüşen polis ekipleri, dolandırılmış olabileceğini aktardı. Yapılan incelemelerde vatandaşın, dolandırıldığı tespit edildi. Polis ekipleri, marangoz ile gerçekleştirdiği görüşmede, 25 dakikada önce 49 bin TL, 30 bin TL, 9 bin TL ve son olarak 2 bin TL olmak üzere 4 kez havale işlemi ile birlikte toplam 90 bin TL yatırdığı tespit edildi. Kredi olarak çektiği 100 bin TL’yi de havale yapmak üzereyken engellenen M.G., daha sonra dolandırıldığını öğrenince isyan etti.

‘Evine polis yolladık, nasıl güvenmezsin’ dediler

M.G., konuyla ilgili “Bugün akşam saatlerinde eşimi ve beni telefondan arayıp ’kimlik bilgilerinize ulaştılar’ dediler. İlk başta emniyete çağırdılar. Gittiğimde de bir şahıs arayıp başsavcı olduğunu söyledi ve kimliğimin terör unsurlarının eline geçtiğini, 200 bin TL göndermem gerektiğini belirtti. Hemen bankamatiğe gittim. Bu esnada bir şahıs, beni arayıp polis olduğunu aktardı. Sizlere güvenmiyorum dediğim zaman ‘Evine polis yolladık, nasıl güvenmezsin’ diye cevap verdiler. Gönderdiğim paranın tamamı kredi. 4 kez üst üste para gönderdim. Birileri evime kadar geldi. Şimdi ne yapacağım, bu paraların hepsi krediydi, ödemek için çalışıp duralım.” sözlerini kullandı.

Savcı ile görüştüler

İlçe Asayiş Büro Amirliği’ne götürülen M.G., kendisini dolandıran şahıs ya da şahıslardan şikayetçi oldu. Polis ekipleri, nöbetçi savcı ile konuşarak paranın havale edilmemesi konusunda seferber oldu.

Yorumlar (0)