TELE 1'in "Musa O." rezaletine İçişleri'nden tepki!

"Musa O." konusunun yargıda olduğunu, İçişleri Bakanı ya da başka birinin müdahale etme gücü ve yetkisinin bulunmadığını, dahası İçişleri Bakanı'nın zaten müdahaleye yeltenmeyeceğini bilen TELE 1'in olaydan iktidar karşıtlığı malzeme çıkararak kendi zihniyetinde olanları kışkırtmaya dönük iftira kampanyasına İçişleri Bakanlığından çok sert cevap geldi.

GÜNDEM 26.08.2020, 15:41 26.08.2020, 15:56
TELE 1'in "Musa O." rezaletine İçişleri'nden tepki!

Siirt'te intihar eden 18 yaşındaki İ.E. isimli kıza "cinsel saldırıda" bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Musa O'nun mahkeme tarafından "kaçma şüphesi olmadığı" için tutuksuz yargılama kararı almasını, genç bir kızın canı üzerinden "rant devşirme" operasyonuna dönüştüren art niyetli çevrelere İçişleri Bakanlığından çok sert cevap geldi.

Rat devşirme operasyonun başını çeken TELE 1'in İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu hedef alan yayınlarına sert tepki gösteren İçişleri Bakanlığının yazılı açıklamasında, kurum içinde yürütülen idari süreçlerin haricinde, adli makamlar tarafından sürdürülen iş ve işlemlere ilişkin bakanlığın ve Süleyman Soylu'nun herhangi bir yetkisi ve tasarrufunun olmasının hukuken ve fiilen mümkün olmadığı, bilakis gerek İçişleri Bakanlığının gerekse Bakan Süleyman Soylu'nun tutuklanma veya adli kontrol kararlarında etki ve müdahalesinin olduğuna dair paylaşımların art niyetli olduğu ve kabul edilmesinin mümkün olmadığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığının yazısında şöyle denildi:

"Yaşadığı cinsel istismar olayından sonra intihara kalkışan ve 18 Ağustos 2020 tarihinde tedavi gördüğü özel hastanede yaşamını yitiren İpek Er ve olayın şüphelisi Musa Orhan hakkında sosyal medyada bir süredir yapılan yorumlarda, gerek bakanlığımız gerekse Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu hakkında mesnetsiz, hiçbir yasal ve fiili dayanağı bulunmayan, haksız ve iftiraya varan birtakım paylaşımlar yapılmaktadır. Böyle bir konunun İçişleri Bakanlığı tarafından tasvip edilmesi mümkün değildir. Merhume İpek Er'in ailesinin üzüntüsünü derinden paylaştığımız bu acı olay ile ilgili olarak tüm yasal süreçler, kanunun öngördüğü çerçevede devam etmektedir. Musa Orhan'ın tutuklanması talebi ve buna bağlı diğer kararlar savcılık ve mahkeme tarafından alınmakta ve işleme konulmaktadır."

Musa O'nun jandarma uzman çavuş olması sebebiyle kurum yönünden yapılması gereken idari tahkikat ve işlemlerin de yine yasal çerçevede Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde sürdüğünün belirtildiği açıklamada, Musa O. isimli şahsın, Siirt Valiliğinin 16 Temmuz 2020 tarihli oluru ile idari soruşturma çerçevesinde derhal görevinden uzaklaştırıldığı hatırlatıldı.

İçişleri Bakanlığının açıklamasında, Musa O. hakkında, "Devlet Memurluğundan Çıkarma" cezası verilmesi talebiyle 10 Temmuz 2020 tarihinde soruşturma başlatıldığı da anımsatılarak, Musa O'nun disiplin soruşturmasının tamamlandığı ve Jandarma Genel Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildiği bildirildi.

Musa O. ile ilgili ihraç işlemlerinin başlatıldığı ve yasal sürecin sürdüğü, sürecin tüm aşamalarının kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşılacağı vurgulanan açıklamada, bu acı olaydan siyasi rant devşirmeyi, kurumları ve adalet sistemini yıpratmayı amaçlayan TELE 1 isimli televizyon kanalının yanı sıra, gayri ahlaki iftiraları atan terör örgütüne müzahir basın-yayın organları hakkında da gerekli tüm yasal işlemlere başlanacağı kaydedildi.

İçişleri Bakanlığının yazılı açıklamasının son bölümünde yer alan "hatırlatma" vurgulu ifade ise dikkat çekti. Musa O'nun "uzman çavuş" olduğu için korunduğu iftirasına cevap niteliğindeki bölümde İçişleri Bakanlığı, merhum İpek Er'in bir polis memurunun kardeşi olduğu hatırlatıldı ve "Mesai arkadaşımızın kardeşi olan merhumeye Allah’tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)