Tel Rıfat'ta PKK/YPG'ye darbe: '20'den fazla hedef imha edildi'

18 Mart'ta PKK/YPG terör örgütünün, Tel Rıfat'tan Kilis'e attığı 2 roketin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri bu saldırıya verdiği karşı saldırıda, terör örgütüne ait olduğu belirlenen 20'den fazla hedefi imha etti.

GÜNDEM 20.03.2021, 16:09 21.03.2021, 13:35
Tel Rıfat'ta PKK/YPG'ye darbe: '20'den fazla hedef imha edildi'

Türk Silahlı Kuvvetleri, 18 Mart’ta terör örgütü PKK/YPG’nin işgal ettiği Tel Rıfat’tan Kilis’e 2 adet roket atılması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan bu olayla ilgili, saldırının kabul edilemeyeceğini ve misliyle cevap verildiğini söylemişti.

20’den fazla hedef yok edildi

18 Mart’ta PKK/YPG terör örgütünün işgal ettiği Tel Rıfat’tan Kilis’e 2 roket atılmıştı. Boş araziye düşen roketlerle ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu saldırı kabul edilebilir değil, bu saldırının cevabını misliyle ve haddiyle veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz” yorumunu yapmıştı. 

Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, saldırıya verdiği cevabın detayları ortaya çıkmaya başladı. Buna göre, roketlerin düşmesinden sonra TSK birliklerinin, saldırının gerçekleştiği düşünülen bölgelere cezalandırma atışı yaptığı belirtildi. 

Bu atışlarla beraber Tel Rıfat’ta konuşlanan terör örgütüne ait hedefler vuruldu. Ateş destek araçlarıyla gerçekleştirilen atışlar sonrası PKK/YPG terör örgütüne ait olduğu belirlenen 20’den fazla hedefin imha edildiği ve bu atışlar sonucu çok sayıda teröristin de etkisiz hâle getirildiği açıklandı.

Yorumlar (0)