Tel Abyad yeniden vurulmaya başladı

Tel Abyad'daki terör hedefleri, Barış Pınarı Harekâtı kapsamında sabahın ilk saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla vurulmaya başlandı. Terör örgütü PYD/PKK üyeleri, Tel Abyad ilçe merkezinin batısı ve doğusunda, TSK'ya ait SİHA'ların görüntü almasını ve uçakların mevzileri vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor.

GÜNDEM 11.10.2019, 08:55 11.10.2019, 16:23
Tel Abyad yeniden vurulmaya başladı

"Türkiye'nin güney sınırında yerleşik hâle getirilmeye çalışılan terör oluşumunu ortadan kaldırmak ve bölgeye barış, huzuru ve istikrarı getirmek" amacıyla Türk askeri tarafından gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı kapsamında, Tel Abyad'daki terör hedefleri sabahın erken saatlerinden itibaren obüs atışlarıyla imha edilmeye başladı.

Türkiye'nin başlattığı Barış Pınarı Harekâtı dâhilinde Akçakale'nin karşısında bulunan Tel Abyad'daki bölücü terör örgütü YPG/PKK hedeflerine obüsler atışlar yapıyor.

Bölücü terör örgütü YPG/PKK mensubu teröristler ise Tel Abyad ilçe merkezi batısı ve doğusunda, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ait SİHA'ların (Silahlı İnsansızHava Araçları) görüntü almasını ve uçakların hedeflerini vurmasını engellemek için lastik ve mazot yakıyor. Yanan lastik ve mazot sebebiyle gökyüzünde siyah bulutların oluştuğu görülüyor.

Ayrıca ilçenin güneybatısından da aralıklı olarak silah ve doçka sesleri yükseliyor.

Yorumlar (0)