Tel Abyad'da teröristlerin örümcek ağı ortaya çıktı!

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı ile terör örgütü PKK/YPG’den arındırılan Suriye’nin Tel Abyad kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerinin meskun mahal operasyonu sürüyor. Kentteki arama tarama çalışmaları esnasında birlikler tarafından çok sayıda tünele ulaşıldı. Tel Abyad'ı örümcek ağına dönüştüren teröristlerin, çok farklı noktalardan çıkışı olan kilometrelerce uzunluğunda birçok tünel ile hazırlık yaptığı tespit edildi. 

GÜNDEM 22.10.2019, 14:14
Tel Abyad'da teröristlerin örümcek ağı ortaya çıktı!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Fırat’ın doğusunda PKK/YPG tarafından oluşturulmak istenen terör koridorunun ortadan kaldırılması, sınır güvenliğinin sağlanması ve yerlerinden edilmiş Suriyeli sivillerin geri dönüşüne olanak sağlanması amacıyla 9 Ekim günü Barış Pınarı Harekâtı’nı başlattı. Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerinin de katıldığı harekâtın beşinci gününde Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesiyle komşu olan Suriye’nin Rakka kentinin Tel Abyad ilçesi terör örgütlerinden arındırıldı. Meskun mahal operasyonu dâhilinde TSK ve SMO birliklerinin arama tarama çalışmaları esnasında birçok tünel ve sığınağın olduğu fark edildi. 

Meskun mahal operasyonunda teröristlerin geride bıraktığı tuzaklanmış patlayıcılar imha edildi. Teröristlerin kentin neredeyse her noktasına tünel inşa ettiği belirlendi. Bazılarının yapımı hala sürerken, labirenti andıran tünellerin birbirine bağlantılı olduğu ve bir noktadan girildiğinde çok farklı bir bölgeden çıkış yapılabildiği anlaşıldı. 

Yerin altını adeta örümcek ağına dönüştüren teröristlerin betonarme olarak yaptığı tünellerin genişliğinin 1, yüksekliğinin ise ortalama 1,5 metre olduğu fark edildi. Yan yana iki kişinin zor hareket edebildiği ve içerisindeki kişinin başını eğerek yürüyebildiği tünellerde birden fazla çıkış noktası bulunduğu tespit edildi.  Aynı zamanda tünellerin olası bir harekât durumunda teröristlerin kaçmalarına olanak sağlayacak şekilde hazırlandığı belirlendi.

Hava saldırılarından korunmayı hedeflediler

Yıllardır kentte bazılarının uzunluğu kilometrelerce olan tünel inşa eden teröristlerin böylece rahat hareket etmeyi ve muhtemel hava saldırılarından korunmayı hedeflediği ifade edildi. 

PKK/YPG’li teröristlerin Tel Abyad merkezindeki betonarme tünellerin yanında kırsaldaki kayalık bölgelerin altını da oyarak sığınağa dönüştürdüğü kaydedildi.

Barış Pınarı Harekâtı ile ağır darbe alan teröristlerin Tel Abyad’dan ayrılmadan önce tünellerin büyük bölümünü patlayıcılar ile tuzaklayarak Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerine zarar vermek istediği de öğrenildi. 

Tuzaklanmış patlayıcılar bulundu

Güvenlik güçlerinin meskun mahal operasyonu esnasında birçok tünelde tuzaklanmış patlayıcı bulduğu ifade edildi.

Patlayıcıların imha edilmesi sonrası bazı tüneller tamamen imha edilirken, bazıları ise kapatılarak kullanılamaz hale getirildi.

Yorumlar (0)