Tel Abyad'da şehit olan uzman onbaşının cenazesi memleketine uğurlandı

Tel Abyad bölgesinde YPG/PKK tarafından yapılan saldırı sonucu şehit düşen Piyade Uzman Onbaşı Sefa Fındık'ın cenazesi memleketine uğurlandı.

GÜNDEM 20.10.2019, 17:32
Tel Abyad'da şehit olan uzman onbaşının cenazesi memleketine uğurlandı

Tel Abyad bölgesinde yapılan keşif gözetleme görevi sırasında YPG/PKK'lı teröristler tarafından açılan hafif silah ateşi ve tanksavar sonucunda şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Sefa Fındık'ın cenazesi memleketi olan Tokat'a uğurlandı.

Şehit Piyade Uzman Onbaşı Sefa Fındık için Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda askerî tören düzenlendi.

Törende saygı duruşunda bulunulduktan sonra şehidin öz geçmişi okundu ve dua edildi. Türk bayrağına sarılı şehidin tabutu, askerler tarafından omuzlanarak uçağa konuldu ve memleketi Tokat'a uğurlandı.

Gerçekleşen törene Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Mehmet Ali Cevheri ve Zemzem Gülender Açanal, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, 20. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuga, İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş, İl Jandarma Komutanı Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Şanlıurfa Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mehmet Yavuz ile kurum amirleri ve askerî yetkililer katılım gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)