Tel Abyad'da patlayıcıların imhası sürüyor!

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) "Barış Pınarı Hareâtı" ile terör örgütü PYD/YPG'den kurtarılan Suriye'nin Tel Abyad kentindeki ev ve araçlara tuzaklanan patlayıcıların imhası devam ediyor.

GÜNDEM 29.10.2019, 17:45
Tel Abyad'da patlayıcıların imhası sürüyor!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), terör örgütleri PYD/YPG ve DEAŞ'a yönelik "Barış Pınarı Harekâtı" ile teröristlerden kurtarılan Tel Abyad'da arama- tarama faaliyetlerini sürdürüyor.

Evin bahçesinde patlayıcı bulduklarını ifade eden Suriye Milli Ordu (SMO) askerleri, günlerdir park halinde duran ve terk edilmiş aracın imha edildiğini de bildirdi.  Aracı kontrollü olarak imha eden SMO askerleri, ardından çevrede ayrıntılı olarak arama yaptı.

"Dün Türk askerleri geldi, kontrol yapıldı"

Arama- tarama faaliyetlerinde yer alan SMO askerlerinden biri, "Burada bomba bulduk. Evde de bomba vardı. Arabayı kontrol ettik. Yaralanan ve hayatını kaybeden olmadı. Sürekli çevreye bakıyoruz. Dün Türk askerleri geldi, kontrol yapıldı. Türk askerleri, burada bize çok yardımcı oluyor. Çok teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Bölgede arama- tarama faaliyetlerine devam eden Türk askerleri ise Tel Abyad'daki eve teröristler tarafından patlayıcı tuzaklandığını belirtti. Çevre evlerde oturanların güvenlik nedeniyle bölgeden uzaklaştırılmasının ardından eve tuzaklanan patlayıcı, kontrollü olarak imha edildi.

Yorumlar (0)