Tekirdağ’da hamam böceği istilası: Gündüz ölü gibi durup, gece ayaklanıyorlar

Şehir merkezinde bulunan kanalizasyondan fırlayan hamam böcekleri Tekirdağ`a zor günler yaşatıyor. Gruplar halinde gezen hamam böcekleri caddeyi istila ederken gündüz vakitlerinde ölü gibi davranıyor, gece vaktinde ise evlerin içine doluşuyor.

GÜNDEM 18.05.2022, 15:00 18.05.2022, 15:03
Tekirdağ’da hamam böceği istilası: Gündüz ölü gibi durup, gece ayaklanıyorlar

Tekirdağ’ın kent merkezinde bulunan Ertuğrul Mahallesi`nde belirli caddelerde kanalizasyondan gruplar halinde çıkarak çevrede gezen hamam böcekleri, gün aydınlıkken sırt üstü durarak ölmüş gibi davranıyorlar. Akşam saatlerinin gelmesiyle beraber hareketlenerek eyleme geçen hamam böcekleri, belirli bir süre sonra ise cadde üzerindeki evlere giriyor.

Böceklere ilaçlama operasyonu düzenlendi

Ertuğrul Mahallesi’nde bulunan kanalizasyonlardan çıkan hamam böceklerinin caddelerde çoğalarak dolaşmaya başladı. Evlere kadar girerek istila gerçekleştiren hamam böceklerinin fark eden mahalle sakinleri, olayı Süleymanpaşa İlçesi Vektörle Mücadele gruplarına ihbar etti. Belirli bir süre sonrasında olayın olduğu yere gelen birimler, ilaçlama operasyonu gerçekleştirdi.

“Bir yumurtluyor bin oluyor”

Mahallede ikamet eden kişilerden birisi olan Kenan Oğraş, grup şeklinde dolaşan hamam böcekleriyle baş edemediklerini belirterek, “Biz bu durumu pek anlayamadık. Bunlar fosseptikten mi geliyor yoksa binaların lağımlarından mı bilmiyoruz. Sabahları bir uyanıyoruz bizden önce kalkan hamam böcekleri etrafta dolaşıyorlar. Gündüzleri burası aşırı kalabalık oluyor. Erken saatlerde temizlik görevlileri geliyor temizliyor. Sonra olayı bildirdik gelip ilaçlama operasyonu yaptılar. Caddeler hep bu şekilde. Her alana giriyorlar. Yumurtladıkları içinde ürediler ve fazlalaştılar. Biz bunlarla baş gelemedik” dedi.

Artık evlerinin içlerine bile hamam böceği dolduğunu söyleyen Oğraş,” Ben bodrum katımda böcek olmaması, yumurtlamaması adına geçtiğimiz yıl ve bu yılda kireçleme yaptım. Bir tane böcek oluyor sana bin tane. 10 günde milyon tane hamam böceği çıkıyor. Yani nereden geldiklerine dair düşüncelerimiz var. Lağım kuyularının içerisinden çıkıyorlar veya fosseptikten geliyorlar. Gece dolaşıyorlar gündüz ise ters dönüyorlar” şeklinde ifade etti.

Yorumlar (0)