Tekelleşmeye “Demir yumruk” vuruldu! 29 ilde 250 gözaltı

Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, MASAK, Vergi Denetim Kurulu, KOM Daire Başkanlığı personellerinin katıldığı, Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı “Demir Yumruk” Operasyonu gerçekleştirildi.

GÜNDEM 28.06.2022, 09:21
Tekelleşmeye “Demir yumruk” vuruldu! 29 ilde 250 gözaltı

Demir çelik piyasasını manipüle ederek fiyat düzenini bozan, sektördeki diğer şirketleri devre dışı bırakarak tekelleşen, kurdukları paravan firmalar üzerinden 105 milyarlık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar zarara sokan şirketlere yönelik Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı “Demir Yumruk” operasyonu gerçekleştirildi.

4 birim birlikte çalıştı

Operasyonun başlangıcından bu yana kadar Erol Eşrefoğlu'nun (Evcil) da içerisinde olduğu 3 farklı suç örgütünün lideri ile beraber 250 şahıs gözaltına alındı.

Soruşturma çerçevesinde Ankara Emniyet Müdürlüğü yerleşkesinde Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, KOM, MASAK, Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri ortak çalışma ekibi oluşturdu.

10 ay süresinde takip yapıldı

Oluşturulan ortak çalışma ekibi operasyonun hazırlık aşamasında 10 ay süresince fiziki ve dinleme takip tedbirlerini de gerçekleştirdi. Bu çalışmaların sonrasında Demir Çelik sektöründe faaliyet gösteren 3 farklı suç örgütü belirlendi.

Tekel oluşturdular

Bu suç örgütlerinin demir çelik pazarını manipüle ederek fiyat düzenini bozdukları, sektördeki diğer şirketleri devre dışı bırakarak tekelleşmeye çalıştıkları, sahte fatura oluşturarak 3’üncü şahıslar üzerinden kurdukları paravan firmalar aracılığıyla haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Kamuyu 25 milyar zarara uğrattılar

Şirketlerin oluşturduğu 105 milyar liralık sahte fatura ile kamuyu 25 milyar lira zarara soktukları belirlendi.

Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi

Ankara Emniyeti, MASAK, Vergi Denetim Kurulu personelinden meydana gelen ekibin 10 aylık titiz incelemesi sonrasında, bu sabah saatlerinde operasyon başlatıldı. İçerisinde Kocaeli, Adana, İzmir, Hatay ve İstanbul illerinin de yer aldığı Ankara merkezli 29 ilde eş zamanlı “Demir Yumruk” operasyonu gerçekleştirildi. Operasyonda 2100 personel, 250 Vergi Müfettişi, 840 ekip ve MASAK personeli yer aldı.

Operasyonda 374 kişi hakkında gözaltı kararı alınırken, şu ana kadar 250 zanlı gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar içerisinde Erol Eşrefoğlu (Evcil) ve 3 farklı suç örgütü lideri de bulunuluyor. 850 adres, 14 fabrikada arama ve el koyma işlemleri sürüyor.

Yorumlar (0)