Tek bir ilimizde 7 günde 12 milyon TL'lik maske cezası kesildi!

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) en fazla artış gösterdiği ikinci şehir olan Bursa'da 7 günde 12 milyon TL'lik maske cezası kesildi.

GÜNDEM 04.07.2020, 16:33
Tek bir ilimizde 7 günde 12 milyon TL'lik maske cezası kesildi!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) sebebiyle Bursa'da polis memurları, kontrollerini yoğunlaştırdı.

Normalleşme sürecinin başlamasıyla beraber atış gösteren vakaların önüne geçebilmek için maske takma zorunluluğu getirilen şehirlerde, kurallara uymayan vatandaşlara yönelik kontroller yapılıyor. 

Bursa'da polis memurları sık sık vatandaşlara maske takmaları hususunda uyarıda bulunmasına rağmen, kurallara riayet etmeyen 14 bin 109 kişi hakkında işlem gerçekleştirildi.

Şehir genelinde en kalabalık yerlerinde görev yürüten 2 bin 126 polis memuru tarafından bir haftada 12 milyon 698 bin TL'lik maske cezasının kesildiği öğrenildi. 

Diğer yandan, idari para cezalarının kaymakamlıklar aracılığıyla sisteme girildiği, ödemeler için tebligatların yakın zamanda başlayacağı ve para cezasını ödemeyenlere elektronik haczin uygulanabileceği ifade edildi.  

Türkiye, maske cezaları konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bazıları maske cezalarının gereksiz olduğunu ve vatandaşları zor duruma soktuğunu söylerken, bazıları da vatandaşların rehavete kapılmamaları için bu uygulamanın şart olduğunu düşünüyor. 

Yorumlar (0)