Tedbirlere uymayan iller karantinaya alınabilir!

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sunduğu öneriler doğrultusunda alınan kararların uygulanmasında sıkıntı yaşanıyor. Hükümette düzenlenen toplantılarda, bölgesel karantinanın uygulanabileceği dile getirilmeye başlandı. 

GÜNDEM 30.03.2020, 09:51 30.03.2020, 09:55
Tedbirlere uymayan iller karantinaya alınabilir!

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Covid--19) ile mücadelede Sağlık Bakanlığı ile Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri doğrultusunda önemli tedbirler alıyor.  

Hükümet, yeni tip koronavirüs (Covid--19) ile mücadele dâhilinde alınan kararların, hangi seviyede uygulandığı, hangi kentlerde ihlâl edildiği, yeni tedbirlerin hangi aşamada alınması gerektiğine ilişkin takip sistemi yürütüyor.

İhlallerin engellenmesi amacıyla kurallara uymayan kentlerin valilerine uyarı yapıldığı kaydedilirken, bazı ilçelerde başlatılan karantina uygulamasının, bölgesel olarak birkaç kenti kapsayacak şekilde hayata geçirilebileceği belirtiliyor. 

Hangi illerde kurallara uyulmuyor?

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu'nun yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında sunduğu öneriler doğrultusunda alınan kararların uygulanmasında sıkıntı yaşanıyor. Özellikle Güneydoğu ve Doğu illeri ile denize kıyısı olan illerde karantina kurallarına istenen seviyede uyulmadığı tespit edildi. 

İçişleri Bakanlığı, tek tek belirlenen illerin valilerine uyarı yazısı yollayarak, karantina kurallarına riayet edilmesi için özel tedbirler almalarını talep etti.

Bölgesel karantinalar başlayabilir

Hükümette düzenlenen toplantılarda, "sokağa çıkma yasağı" gibi üst düzey bir tedbire başvurmadan önce hayata geçirilecek diğer önlemler de konuşuldu. Rize'nin bazı ilçelerinde olduğu gibi "bölgesel karantina"nın başlatılabileceği ifade ediliyor. 

Bölgesel karantinaların birkaç kenti kapsayacak şekilde planlandığı, birbiriyle bağlantıya sahip olan illerin beraber karantinaya alınabileceği kaydediliyor. Bunun dışında gerekli olması halinde mahalle, ilçe ve köy bazlı karantinalar da değerlendirmeye alınabilir.
 

Yorumlar (0)