TCG Kınalıada’ya özel olarak amblem hazırlandı

İlk milli güdümlü füze Atmaca’nın test ataşının başarıyla gerçekleştirildiği TCG Kınalıada için özel amblem hazırlandı.

GÜNDEM 20.06.2021, 12:01 21.06.2021, 09:20
TCG Kınalıada’ya özel olarak amblem hazırlandı

Seri üretim hattından çıkmış olan ilk milli güdümlü füzemiz Atmaca’nın test atışının gerçekleştirildiği TCG Kınalıada için özel bir amblem hazırlandı.

Tarihte kurulan büyük Türk devletlerinden Mavi Vatan’ın menfaat ve haklarının korunmasına dek pek çok mesajı içinde barındıran amblem dikkatleri üzerine çekiyor.

Amblemde birçok mesaj yer alıyor

Seri ürettim hattından çıkmış olan ilk milli güdümlü füzemiz Atmaca’nın test atışını MSB Bakanı Hulusi Akar ile Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesinin katılımıyla cuma günü yapıldı. Korvetten atılan senaryo dahilinde hedef gemi tam isabetle vuruldu.

Atışın yapıldığı günde milli gemi TCG Kınalıada’nın amblemi de dikkatleri üzerine çekti. İnşa, dizayn ve entegrasyonu TSK’nın yaptığı milli imkanlarla Türk Deniz Kuvvetleri ve uluslararası standartlara uygun olarak yapılan MİLGEM korvetinin özel olarak hazırlanmış olan ambleminin içinde birçok mesaj yer alıyor.

Amblemde yer alan mesajlar

Amblemde “Mavi Vatan’a Adanmışlar” sloganıyla kalpaklı Atatürk portresi, Türk bayrağı ve Milli Mücadele’nin 100. senesi olan 2019 yılında TCG Kınalıada Komutanlığı’nın hizmete girişini temsil ediyor.

Amblemdeki 16 yıldız, tarihte şimdiye dek kurulan büyük Türk devletlerini temsil ederken, harita ise geminin Mavi Vatan’daki menfaat ve hakkını koruma iradesini simgeliyor.

Yeni nesil milli savaş yönetim sistemi

Amblemin sağ üst kısmında yer alan roketin ucunda bulunan yıldız ile çok katmana sahip gökyüzü, geminin Atmaca güdümlü mermisiyle kazanmış olduğu uzun menzilli angajman yeteneğini ifade ediyor.

Amblemde bulutların arasında gizlenmiş vaziyette savaş yönetim sistemi figürü de bulunuyor. Bununla beraber yeni nesil savaş yönetim sistemi Advent’in de kullanıldığı ilk gemi olduğunu gösteriyor.

Bütün şartlarda görev yapabiliyor

Gemiyle yüzen helikopter figürü ve üç yunus da Kınalıada’nın ada sınıf korvetlerinin diğer üç gemisiyle birlikte kazandığı harekat kabiliyetini gösteriyor.

Geminin bütün deniz ve hava şartlarında gece ve gündüz görev yapma kararlılığının dalgalı denizle anlatılmış olduğu amblemde halat ise personelin birbirine olan bağlılığını ifade ediyor.

MİLGEM Milli Gemi Projesi…

Türkiye, MİLGEM Milli Gemi Projesi’yle ilk kez korvet tipi bir askeri geminin tasarımını milli olarak yaptı.

Geminin tasarımında, sistem entegrasyonunda ve tekne inşasında dışarıya bağımlılığı azaltılmış proje dahilinde askeri tersanelerle özel sektörün inşa imkanları, gemi tasarım ve kabiliyetlerinin entegrasyonu suretiyle, özel sektörün harp gemisi inşası için gerekli olan tecrübe, bilgi birikimi ve altyapı ile donatılması sağlanmış oldu.

Projeyle milli olarak tasarlanmış ve inşa edilmiş olan gemilerden TCG Heybeliada 2011 senesinde hizmete alındı. 2013 senesinde TCG Büyükada, 2018 senesinde TCG Burgazada ve 2019 senesinde ise TCG Kınalıada Deniz Kuvvetleri’nin hizmetine girdi.

Projenin korvet sınıfı olan ilk gemisinden farklı beşinci gemi olan TCG İstanbul’dan gemilerin hava savunma kabiliyetlerini de içeren fırkateyn sınıfı olacak şekilde inşası sürüyor.

Yorumlar (0)