TCG Anadolu, Mavi Vatan nöbeti için gün sayıyor

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, yaptığı açıklamada TCG Anadolu gemisinin Mavi Vatan’da görev için gün saydığını söyledi.

GÜNDEM 13.04.2021, 09:23 13.04.2021, 17:59
TCG Anadolu, Mavi Vatan nöbeti için gün sayıyor

TCG Anadolu’nun, Türkiye’nin denizlerdeki etkin caydırıcı gücü olacağı kaydeden Demir, ülkede son yıllarda savunma konusunda önemli adımların atıldığını ve özellikle Avrupa'nın bunları yakından takip ettiğini belirtti.

“TCG Anadolu denizdeki vurucu güç olacak”

TCG Anadolu’nun denizdeki üstün ve vurucu güç olacağını dile getiren Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, bu alanda Türkiye’nin hareket yeteneğinin de artacağını vurguladı.

Geminin İHA taşıyacak çok yönlü amfibi hücum gemisi haline dönüştürüldüğü için kamuoyunda buna uçak gemisi yakıştırması yapıldığını aktaran Demir, “Klasik olarak uçak gemisi denemeyecek olsa da bir güç aktarım platformu olarak hava gücünün sahaya yansıtılmasında etkin rol oynayacak. Bu gemi her türlü kriz ortamında kullanılabilecek. Ayrıca şimdi de SİHA’larımızın üzerinde çalışıyoruz. Şunu da ifade etmeliyim ki çeşitli alanlarda faaliyet gösteren 200’ü aşkın Türk şirketinin yüzde 70’i yerli sistemlerle çalışıyor. O sebeple TCG Anadolu’nun beyni değimiz yazılımları ve savaş yönetim sistemi de tamamen yerli” dedi.

“Staj seferberliğinden binlerce gencimiz yararlandı”

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Salim Atay’da konuşmasında kamu kaynaklarının, kendisini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkeye ait hisseden herkese adil olarak dağılımından bahsetti.

Atay, "Staj seferberliği başlattığımızda geçen sene icra edilen pilot çalışmalarına yaklaşık 15 bin öğrenci katıldı ve 6 bin 500 öğrenciye staj imkânı sağlandı. Bu yıl ise ön lisans da olmak üzere 135 bini aşkın başvuru aldık. Şuan da 60 bin öğrenciye staj yaptırabiliriz” dedi.

Yorumlar (0)