'TC' ibaresi cami tabelalarından kalkıyor mu? Diyanet'ten açıklama

Diyanet İşleri Başkanlığı, cami girişlerinde bulunan tabelalarda 'TC' ibaresinin kaldırıldığına ilişkin iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

GÜNDEM 12.12.2021, 19:55 13.12.2021, 13:38
'TC' ibaresi cami tabelalarından kalkıyor mu? Diyanet'ten açıklama

Diyanet tarafından gerçekleştirilen yazılı açıklamada, bir basın organında yer bulan haberde, cami girişlerindeki tabelalarda 'TC' ibaresinin kaldırıldığına ilişkin iddiaların yer bulduğunu ifade edildi.

İddialara yanıt verildi

Camilerdeki tabelaların nasıl olacağı konusunun Diyanet'in Tanıtım Yönergesi ve ekleriyle belirlendiğinin altı çizilerek, şöyle denildi:

"Tüm kurumlar ve bakanlıklarda tabelaların ve logoların belli bir standart çerçevesinde hazırlanmasına ilişkin çalışmalar çerçevesinde Diyanet de 18 Ekim tarihinde yeni bir yönerge çıkarmıştır. Bahse konu yönergede cami tabelalarında renk ve logo değişimi haricinde yer alan yazılı kısımda hiçbir değişikliğe gidilmemiştir. Habere konu olan bazı camilerde önceden 'TC' ibarenin yer alması, mahalli görevlilerin kendiliğinden gerçekleştirdiği bir işlem olup, Diyanet'in önceki yönergesinde de bu ibare bulunmamaktadır. Diyanet'in taşra ve merkezi teşkilatı temsilcilikleri olan müftülüklerimizin tümünde 'TC' ifadesi yer almaktadır. Burada bir art niyet aranması yersizdir."



Yorumlar (0)