TBMM’ye sunuldu: AK Parti'den yeni YÖK kanunu!

Yükseköğretim Kurulu tarafından için oluşturulan ve TBMM’ye sunulan kanun teklifinde, MİT çatısı altında Milli İstihbarat Akademisi açılacak.

GÜNDEM 19.01.2023, 17:20
TBMM’ye sunuldu: AK Parti'den yeni YÖK kanunu!

AK Parti, bazı kurumlarda değişiklik sağlayan kanun teklifini Meclis Başkanlığı'na gönderdi. Buna göre, MİT çatısı içerisinde istihbarat ve milli güvenlik noktalarında lisansüstü eğitim-öğretim ve bilimsel araştırma yapılabilmesi için Milli İstihbarat Akademisi kurulacak.

Atamalar yapılacak

Veteriner hekimlikte, eczacılıkta, diş hekimliğinde ve tıpta uzmanlık eğitimi sağlamakta olan yüksek lisans, doktorasını bitirmiş olan araştırma görevlilerinin, taraflarından gelecek talep halinde altı ay içerisinde görev yaptığı üniversite tarafından ataması gerçekleştirilecek.

Sanat alanında yeterlilik eğitimini sürdürenlere ya da eğitimini bitirmiş araştırma görevlilerinin de taraflarından gelecek istek durumunda atamaları sağlanacak.

İstihbarat adımı

Çalışanlar 33/a statüsü ile üniversitelerde 50/d statüsü çerçevesinde kadroya alınabilecek. MİT çatısı altında Milli İstihbarat Akademisi oluşturulacak.

Yorumlar (0)