TBMM’de oylandı: Semra Güzel’in milletvekilliği için karar verildi

TBMM Genel Kurulu tarafından görüşülen, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in milletvekilliği "devamsızlık" sebebiyle düşürüldü.

GÜNDEM 22.12.2022, 16:48 22.12.2022, 16:54
TBMM’de oylandı: Semra Güzel’in milletvekilliği için karar verildi

TBMM Genel Kurulu tarafından gerçekleştirilen oylamanın ardından, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in “yasama çalışmalarına katılım sağlayamadığı” sebebiyle milletvekilliğinin düşürülmesi yönünde karar alındı. Meclis'te yapılan oylamada, 42 ret oyu kullanılırken, 330 kabul oyu verildi.

Ne olmuştu?

PKK’lı teröristle fotoğrafları paylaşılan HDP'li Semra Güzel'in dokunulmazlığı bu olayın sonrasında kaldırılmıştı. Güzel için arama çalışmaları devam ederken, milletvekili özlük haklarından faydalanmaya devam etmesi üzerine vekilliğinin “devamsızlık” gerekçesiyle düşürülmesi adına süreç başlatılmıştı.

Soruşturma çerçevesinde, Başsavcılığın istemi üzerine Güzel’in dokunulmazlığı kaldırılmıştı. İfadesi alınması adına gönderilen davetiyeyi yanıtsız bırakan ve ikametinde olmayan Güzel için yakalama kararı çıkartıldı.

Güzel için "örgüt propagandası yapmak" ve "terör örgüt üyesi olmak" suçları gerekçesiyle 22 sene 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı ve eski HDP Milletvekili Leyla Güven'in ikametinde gizlendiği ortaya çıkmıştı.

2 Eylül günü Semra Güzel, farklı bir kişi adına oluşturulan sahte kimlikle İstanbul'dan Edirne'ye geçmeye çalışırken yakalanmıştı.

Yorumlar (0)