TBMM sözleşmelilere kadro mesaisine başlıyor

Meclis yeni gündemlerle kanun teklifleri için mesai yapacak. Kamuda bulunan sözleşmelilere kadro verilmesini kapsayan kanun teklifi daha sonra Genel Kurul’da görüşülecek.

GÜNDEM 15.01.2023, 14:41
TBMM sözleşmelilere kadro mesaisine başlıyor

Meclis, kamuda görev yapan sözleşmelilere kadro verilmesini kapsayan kanun teklifini yasalaştırmak üzere mesaiye başlayacak.

Düzenleme Genel Kurul’da ele alınacak

Yarın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunu, sözleşmelilere kadro verilmesini kapsayan Devlet Memurları Kanunu ve Bazı Kanunlar ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini ele alacak.

Söz konusu teklif haftalık daha sonra faaliyetine 17 Ocak Salı günü başlayacak Genel Kurulda görüşülecek.

458 bin 615 sözleşmeli çalışanın faydalanacağı teklifle, 28 Kasım 2022 tarihinden önce sözleşmeli şekilde işe başlayanlar, bir bekleme zamanına tabi tutulmadan doğrudan yer aldıkları kurumlarda memur kadrosuna geçiş yapacaklar.

Memur kadrosuna geçiş yapmak isteyenler, işlemlerini kanunun yürürlüğe girmesinden sonra 30 gün içerisinde gerçekleştirebilecekler.

Hangi çalışanlar yararlanacak?

4B sözleşmeli personel, kamu dışı aile sağlığı çalışanları, Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçıları, vekil ebe ve hemşireler, vekil imam-hatip ve müezzin-kayyımlar, teşkilat kanunlarına dayalı çalışan sözleşmeli personel ve mahalli idarelerde görev yapan sözleşmeli personeller düzenleme içerisinde yer alacak.

Bu noktada sözleşmeli çalışanlar, tayin imkanı, memuriyet güvencesi, unvan değişikliği ve görevde yükselme gibi birtakım hakları elde edebilecek ve kadroya geçiş yapmaları isteğe bağlı şekilde olacak.

Kadroya geçmeyi siyemeyen sözleşmeli çalışanlarına hakları, çalışmaları tamamlanana kadar kişiye bağlı şekilde koruma altına alınacak.

Yorumlar (0)