TBMM olağanüstü toplanacak: Konu sağlıkta şiddet!

Sağlıkta şiddetin engellenmesi için imza toplayarak TBMM'de genel görüşme talep eden CHP, 16 maddelik bir kanun teklifi hazırladı. TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP'nin talebi üzerinde Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdı. TBMM Genel Kurulu'ndaki genel görüşme, yarın saat 15.00'te başlayacak. İşte toplantı öncesi son durum...

GÜNDEM 31.07.2022, 16:03 31.07.2022, 16:14 Hakan Öksüz
TBMM olağanüstü toplanacak: Konu sağlıkta şiddet!

Sağlık görevlilerin yönelik şiddet vakalarının son zamanlarda artması, toplumsal bir tepkiye yol açtı. Sağlıkta şiddeti engellemek için harekete geçmek gerektiğini belirten CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "TBMM'de görüşme yapalım. Her parti, kendi çözüm önerisini ortaya koysun. Sağlıkta şiddetin önüne geçebilmek için 16 maddelik bir kanun taslağı hazırladık." demişti. İmza toplayan CHP'nin talebi üzerine açıklama yapan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırmıştı.

Görüşme için salonda 200 milletvekili bulunmalı

Yarın saat 15.00'te olağanüstü toplanacak olan TBMM Genel Kurulu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunu görüşecek. CHP'li 120 milletvekilinin imzası üzerine yapılacak toplantı için "yeter sayıda vekilin bulunması" koşulu aranacak. Konuya ilişkin genel görüşmenin yapılabilmesi için TBMM Genel Kurulu'nda en az 200 milletvekilinin bulunması gerekiyor. İYİ Parti'nin de görüşmede yer alacağı belirtildi.

AK Parti karşı çıktı: Siyasi nezaketsizlik!

Meclis'e gelecek AK Partili milletvekillerin salona girmeyeceği kaydedildi. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından kameraların karşısına geçen Mahir Ünal, CHP'nin "siyasi nezaketsizlik" yaptığını söyledi. Görüşme için diğer partilerden görüşme talep edilmesi gerektiğinin altını çizen AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, "Sağlıkta şiddet konusunu önemsiyoruz ve siyasi şova dönüştürülmesini kabul etmiyoruz." dedi.

MHP ile HDP görüşmeye katılmayacak!

MHP ve HDP, görüşmeye katılmayacaklarını açıklayan partiler arasındaydı. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, "CHP, konuyu istismar ediyor." açıklamasını yaptı. İmza toplayarak genel görüşme talebinde bulunan CHP'nin, konuyla ilgili kendileriyle temasa geçmediğini kaydeden HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "Bahsettikleri yasa teklifinin içeriği hakkında bilgimiz yok. CHP'nin nezaketsiz tavrı nedeniyle görüşmeye katılmama kararı aldık. Sağlıkta şiddet konusu, siyaset üzeridir. Çalışmalara her zaman destek vereceğiz ama bu görüşmede yokuz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)