TBMM Genel Kuruluna taşındı: “6 yaşındaki çocuğa istismar” tartışması

6 yaşındaki kız çocuğuna istismar iddiaları TBMM Genel Kurulunda gerilime neden oldu. Gerekenin uygulanacağını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Her kimin kusuru varsa, yanlış veya eksik uygulama yapanlar, göz kapatanlar varsa ne gerekiyorsa işleme alalım." dedi.

GÜNDEM 12.12.2022, 14:36
TBMM Genel Kuruluna taşındı: “6 yaşındaki çocuğa istismar” tartışması

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen 2023 senesi bütçe toplantısında, "6 yaşındaki kız çocuğuna yönelik istismar iddiası" gerilimi yaşandı.

“Adaleti oluşturmak, sistemi değiştirmek mecburiyetindeyiz”

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Adalet Bakanlığına kadar yürüdüklerini ifade eden CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bu ülkenin insanları, gençleri, kadınları ve çocukları adına adalet arayışında olduklarını ifade etti.

6 yaşında olan bir çocuğun gelin edildiğini ifade eden Özkoç, "Ortada kanıtlar, fotoğraflar, detaylı ifadeler ve ses kayıtları var. Bütün bunlara rağmen iddianame iki sene içinde oluşturuluyor ve şu an ortada bir tek tutuklu bile yok. 6 yaşındaki bir çocuk istismara uğruyor. Bilen, duyan ve gören yok. Adaleti oluşturmak, sistemi değiştirmek mecburiyetindeyiz. Bu durumu sonuna kadar takip edeceğiz."

“Meclis'e uygun düşen dil birlikte iş yapmaktır”

Bu konuya göz yuman kim varsa gerekenin yapılacağını ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan ise bu tarzda yaşanan olayların, "ahlaksızlık, sapıklık" olduğunu dile getirdi.

Bu durumun takip edileceğini aktaran Turan, şöyle devam etti: "Yaşanan olay İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülmeye başlandı. Daha sonra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı davaya el attı. Mağdur edilen kızımız, şu an kadın sığınma evlerinden bir tanesine alınmış ve orada eğitimlerine başladı. Bu konuda her kimin bir kusuru bulunuyorsa, gereğini sağlayalım, yanlış varsa, eksik varsa, sistem içerisinde buna göz yuman varsa işlemleri başlatalım. Ben eğer hakim olsaydım şu ana kadar görmüş olduğum bilgilerle tutuklama yapardım ancak ben bir hakim değilim. Öte yandan dosyaya tamamen hakimiyetimiz yok, basında konuşan kadar biliyoruz. Meclis'e uygun düşen dil birlikte iş yapmaktır. Hatası bulunan her kim varsa onlara karşı gerekenleri sağlamaktır. Fakat buradan örnek vererek çok farklı kurumları, iyi insanları ve Milli Eğitim Bakanlığımız ile anlaşma sağlamış olan bazı dernekleri, vakıfları tamamını birden tecavüzcü, tacizci şeklinde göstermek de en fazla tacizcilerin işine yarayacaktır."

"Böyle siyaset yere batsın"

Milli Eğitim Bakanlığının, belirli tarikatlarla ve cemaatlerle sözleşme imzaladığını iddia eden HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, "İsmailağa cemaati ve Hiranur Vakfı ile ilgili herhangi bir işlem bulunuyor mu?" sorusunu yöneltti.

Daha sonra Beştaş, "Meclis'in bu konudan daha öncelikli bir vazifesi yok. Bizlerin daha mühim bir vazifesi yok. Eğer evlatlarımıza yapılan bu saldırıların arkasına gitmeyeceksek, toplumu koruma altına alamayacaksak siyaset ne diye var? Böyle siyaset yere batsın" dedi.

Yorumlar (0)