TBMM'den çocuk istismarına karşı hamle

Henüz 6 yaşındaki bir kız çocuğunun cinsel istismara maruz kalması olayı ile her çeşit çocuk istismarının engellenmesine dair araştırma komisyonu oluşturulması, Meclis Genel Kurulunda kabul gördü.

GÜNDEM 03.01.2023, 22:10 04.01.2023, 09:14
TBMM'den çocuk istismarına karşı hamle

TBMM Genel Kurulunda, siyasi partilerin gruplarının, çocuk istismarlarının araştırılmasına dair önergeleri, birleştirilerek görüşüldü.

Genel Kurulda, '6 yaşında olan bir kız çocuğun evlilik adı altında cinsel istismara uğraması olayının araştırılarak buna benzer olayların bir daha yaşanmaması ve her çeşit çocuk istismarının engellenmesi için alınması gereken önlemlerin belirlenmesi' maksadıyla Meclis Araştırma Komisyonu oluşturulması kabul edildi.

19 kişiden oluşacak olan komisyonun çalışma süresi 90 gün olacak ve gerektiği durumlarda başkent Ankara dışında da çalışma yapabilecek.



Mustafa Şentop'tan açıklama

Meclis Başkanı Şentop, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Çocuk istismarını tüm boyutlarıyla ele alacak olan araştırma komisyonu, Meclis'te oy birliğiyle bütün siyasi partilerin katılımıyla oluşturuldu. Hayırlı olsun. Evlatlarımıza huzur ve güven dolu bir dünya kurmak, her birimiz için hayati ve müşterek bir sorumluluktur." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)