TBMM'deki 5 partiden ortak önerge

Meclis Genel Kurulu'nda, açık cezaevlerinde bulunan hükümlülerin, koronavirüs önlemleri çerçevesinde 31 Mayıs 2022 tarihinde sona erecek olan izin sürelerinin 31 Temmuz 2023'e dek uzatılmasına dair madde kabul gördü.

GÜNDEM 25.05.2022, 22:43
TBMM'deki 5 partiden ortak önerge

Açık cezaevlerinde bulunan hükümlülerin, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde 31 Mayıs tarihinde son bulacak olan izin süreleri uzatılıyor.

Beş partiden ortak önerge

Meclis Genel Kurulu'nda, Bankacılık Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve 655 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Gerçekleştirilmesine İlişkin Kanun Teklifi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

Söz konusu görüşmelerde, siyasi parti gruplarının müşterek imzası ile sunulan önerge ile bahse konu teklife, açık cezaevlerinde yatan hükümlülerin 31 Mayıs'ta son bulacak koronavirüs önlemleri çerçevesindeki izin sürelerinin uzatılmasına dair madde ihdas edildi.

Kabul gören madde doğrultusunda, koronavirüs salgınının ülkemizde görülmüş olması nedeniyle, açık ceza infaz kurumlarında bulunanlar ile kapalı ceza infaz kurumunda olup da açık ceza infaz kurumlarına geçiş yapmaya hak kazanan hükümlüler, denetimli serbestlik önlemi uygulanarak cezasının infazı kararlaştırılan hükümlüler ve denetimli serbestlik önleminden faydalanan hükümlüler, 31 Temmuz 2023'e dek izinli sayılacaklar.

Salgının sürmesi durumunda bu süre, Sağlık Bakanlığı'nın tavsiyesi üzerine Adalet Bakanlığı'nca her defasında 60 günü geçmemek kaydıyla 19 defa uzatılabilecek.

Erdoğan duyurmuştu

23 Mayıs'taki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "31 Mayıs 2022 tarihinde son bulacak olan açık cezaevlerindeki hükümlülerin koronavirüs izinlerini, 31 Temmuz 2023 tarihine dek uzatıyoruz." demişti. 

Yorumlar (0)