TBMM'de yemin töreni sona erdi, 28. yasama dönemi başladı

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 28. dönemde başkanlık görevini Meclis’in en yaşlı üyesi olan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye geçici olarak devretti. Kılıçdaroğlu, Babacan ve Karamollaoğlu töreni locadan takip etti. İYİ Parti lideri Akşener ise törene katılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yemin edeceği kaydedildi. İşte yemin töreninden yansıyanlar...

GÜNDEM 02.06.2023, 13:45 03.06.2023, 01:14 Şeyda Gül
TBMM'de yemin töreni sona erdi, 28. yasama dönemi başladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi kabul eden TBMM Başkanı Mustafa Şentop, mührü teslim etti. Bahçeli, devralma sürecinden sonra TBMM'deki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Görevi devralan Bahçeli "Bu görevi devralmaktan onur duyuyorum ve inşallah milletimiz için hayırlı olur" ifadelerini kullandı.

Şentop: "TBMM’ye başkanlık yapmak nadir bir görev şereftir"

Devir teslim töreninde açıklamalarda bulunan Şentop, "TBMM’ye başkanlık yapmak nadir bir görev şereftir" dedi. "Parlak bir başlangıçla 28. dönem başlıyor" ifadelerini kullanan Şentop, geride bırakılan dönemde beraber çalıştığı milletvekili arkadaşlarına, beraber görev yaptığı arkadaşlarına teşekkür ettiğini söyledi. 

Tören düzenlendi

Devlet Bahçeli başkanlığındaki heyet, TBMM'DE Atatürk Anıtı önünde düzenlenecek törene katıldı. Atatürk Anıtı'na Meclis Başkanlığı çelenk bırakan Bahçeli, beraberindeki heyet ile birlikte saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nı okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerinin andiçme törenine katılmak üzere TBMM’ye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi törenle karşılandı.

İlk oturumu Bahçeli yönetti

Geçici olarak Başkanlığını görevini üstlenen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ilk oturumu yönetti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28. dönem andiçme töreni ise bugün yapılacak.

3 parti ayağa kalkmadı

Erdoğan'ın Meclis Genel Kurulu'na girişi esnasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP, İYİ Parti ve CHP milletvekillerinin ayağa kalkmadıkları dikkatlerden kaçmadı.

Meclis'te İstiklal Marşı'nın okunmasının sonrasında açılış konuşmasını gerçekleştiren Bahçeli, "Sayın vekiller gündeme geçiş yapıyoruz. Gündemimize çerçevesinde ant içme töreni gerçekleştirilecektir ancak önce Meclis Başkanı niteliğiyle sizleri selamlamak istiyorum. Yeni dönemin, siyasi yaşantımıza vekillerimize hayırlı olmasını diliyorum. İlk turu 14 Mayıs 2023 tarihinde, ikinci turu da 28 Mayıs günü gerçekleştirilen seçimde cumhurbaşkanı olarak seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı da kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti'ni inşa eden müessir fikir TBMM'de mayalanmıştır. Vekil arkadaşlarıma ilerleyen 5 senelik yasama dönemi içerisinde başarılar diliyorum” dedi.

Bahçeli’nin ant içmesiyle yemin töreni başladı

TBMM Genel Kurulu'nda öncelikle Geçici Meclis Başkanı Devlet Bahçeli yemin etti. Bahçeli'nin sonrasında şehirlerin alfabetik sıralamasına göre milletvekilleri kürsüye çıkarak ant içti.

Kılıçdaroğlu, Babacan ve Karamollaoğlu locadan takip etti, Akşener katılmadı

Milletvekili seçimlerine katılmayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, töreni izlemek için locadaydı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise törene katılmadı.

Erdoğan bugün yemin edecek

Meclis'te düzenlenen yemin töreninin gece yarısına kadar devam etmesi planlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Meclis'te yemin edecek. Kabinesini açıklamasının sonrasında da yeni bakanlar Genel Kurul'a gidecek ve yemin edecek.

28. Dönem milletvekillerinin yemin töreni sona ermesinin ardından İYİ Parti Grubu, hatıra fotoğrafı çektirdi.

ABD'nin Ankara Büyükelçisi Jeffry L. Flake, töreni Kordiplomatik Loca'dan takip etti.

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanları Bülent Arınç (sol 2), Hikmet Çetin (solda) ve Mehmet Ali Şahin (sağda) töreni kendilerine ayrılan locadan izledi.

Yorumlar (0)