TBMM'de kabul edildi! Banka sözleşmelerinde yeni dönem başlıyor

TBMM'da kabul edilen torba teklife göre artık kredi kartları sözleşmeleri elektronik olarak uzaktan yapılabilecek, aboneler kurumlardaki üyeliklerini sonlandırırken faks veya ıslak imza, belge gibi işlemlere başvurmasına gerek kalmayacak. İşte detaylar...

GÜNDEM 18.06.2020, 22:39 18.06.2020, 22:42
TBMM'de kabul edildi! Banka sözleşmelerinde yeni dönem başlıyor

AK Parti'den vekillerin imzasını taşıyan Bazı Kanunlara ve 399 sayılı KHK'de Değişiklik yapan kanun teklifi Meclis Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı.

4 depremden zarar gören vatandaşların mağduriyetleri gideriliyor

Elazığ, Manisa, Diyarbakır, Malatya, Tunceli, Adıyaman, Bingöl Karlıova, Adaklı ve Yedisu ilçeleri, Van, Erzurum'un Çat ilçesinde bu sene kaydedilen 4 depremde zarar gören vatandaşların mağduriyetlerinin giderilmesinin amaçlandığı kanun, Bakanlık tarafından tespit edilen ağır, orta hasarlı veya yıkık konutların, aynı zamanda ahır ve iş yerlerinden de hak sahibi olan afetzedelere destek sağlanmasına imkan tanıyacak.

Yurt dışında bulunan Türk vatandaşlarının zorunlu sigorta kapsamında olmasıyla beraber sigorta primi ödemesi açısından muaf olacak şekilde kısa süreli olarak çalışmalarının da kanun değişikliğiyle, zorunlu bir çalışma olarak değerlendirilip aylık bağlanamaması yahut bağlanmış olan aylıkların bu çalışmalar sebebiyle önüne geçilecek.

Bankalarla müşteriler arasındaki sözleşmelerin şekli düzenlenecek

Islak imza ve fiziki belgeye gerek kalmayacak

Abonelik sözleşmelerine elektronik iptal olabilecek

Abonelik fesihlerinde önemli kolaylık

Artık abonelik sözleşmeleri fesih işlemleri de abonelerin yazılı olarak bildirmesi talebiyle alınması koşulu kalmayacak. Elektronik yöntemler aracılığıyla da abone talebini ulaştırabilecek.

Çek Kanunu'nda da düzenleme

Yorumlar (0)