TBMM Başkanı Şentop’tan önemli açıklamalar: "Fezlekeler, Yeni Anayasa..."

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde kadın milletvekilleri ve personelle kahvaltıda buluşan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, kahvaltının ardından birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 08.03.2021, 17:48 09.03.2021, 14:44
TBMM Başkanı Şentop’tan önemli açıklamalar: "Fezlekeler, Yeni Anayasa..."

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle düzenlenen kahvaltıda meclisteki kadın milletvekilleri ve personelle buluştu. Şentop, kahvaltının ardından basın mensuplarına, gündemdeki birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Kadın milletvekilleri ve meclis personeli ile kahvaltı

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olması sebebiyle meclisteki kadın milletvekilleri ve personelle kahvaltıda buluştu. Kahvaltının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şentop; Enis Berberoğlu davası, kadına şiddet, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun fezlekesi, yeni anayasa ve İstanbul Sözleşmesi gibi birçok konuda açıklama yaptı.

“Samsun’daki olay herkesi üzdü”

Samsun’da bir kadının eski eşi tarafından darp edilmesi olayının, bütün milletimizi çok üzdüğünü belirterek sözlerine başlayan Şentop, benzer olayların yaşanmaması için yapılması gereken birçok şeyin olduğuna dikkat çekti. 

“Gergerlioğlu’nun fezlekesi henüz meclise gelmedi”

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun fezlekesiyle ilgili soruya yanıt veren Meclis Başkanı, yalnızca Gergerlioğlu’nun değil Karma Komisyon’daki fezlekelerin de henüz meclise ulaşmadığını, dosyaların meclise ulaşması hâlinde gereken değerlendirmenin yapılacağını aktardı.

“Yeni Anayasa çalışmasında önemli olan kararlılık”

Yeni Anayasa çalışmalarının, meclisin samimi kararlılığına bağlı olduğunu vurgulayan Mustafa Şentop, yeni anayasanın yapılabileceğine inandığını söyledi. Ayrıca buradaki önemli unsurun kararlılık olduğuna dikkat çekti.

Enis Berberoğlu Kararı

Şentop, Enis Berberoğlu kararı ile ilgili de konuştu. Anaya’ya göre bireysel başvurunun sonucunu bekleme mecburiyetinin olmadığını aktaran Şentop, konuyla ilgili şu sözlere yer verdi:

“Eğer kesin hükmü kaldırma yetkisi Anayasa Mahkemesinde olsa bunu İstanbul'daki 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nden istemez. Demek ki Anayasa Mahkemesi, bireysel başvuruda bunu kaldıramıyor. Bunu kaldırma yetkisi yine süreç içerisinde, adli yargı içerisinde mahkemelere ait. Bu sebeple Anayasa'ya göre bireysel başvurunun sonucunu beklemek mecburiyeti yok"

Yorumlar (0)