TBMM Başkanı Şentop’tan ‘Gergerlioğlu’ açıklaması

HDP Kocaeli Milletvekili Gergerlioğlu’nun kesinleşen yargı kararıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, “Anayasa’ya göre kesin hüküm bağlayıcıdır. Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvurunun sonucunu beklemek söz konusu değil” diye konuştu.

GÜNDEM 15.03.2021, 16:36 16.03.2021, 10:28
TBMM Başkanı Şentop’tan ‘Gergerlioğlu’ açıklaması

TBMM'de ‘16 Mart 1921 Moskova Antlaşması’nın 100. Yıl Dönümünde Türk-Rus İlişkileri’ panelinin çıkışında açıklamalarda bulunan Şentop, yarın 16 Mart 1921 tarihli Moskova Anlaşması'nın 100. yıl dönümü olduğunu da hatırlattı. 

TBMM hükümetinin, 23 Nisan 1920 tarihinde usulüne göre yürürlüğe giren ve yapmış olduğu ilk anlaşma olduğunu vurgulayan Mustafa Şentop, “Bu anlaşmayla uluslararası alanda TBMM hükümeti tanınmıştır” ifadelerini kullandı.

‘Ödemenin bir üst limiti var’

Panel çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Şentop, ‘Milletvekillerine yönelik bu iletişim giderleriyle ilgili bir değişiklik yapacak mısınız?’ sorusuna, “Milletvekilleri için iletişim giderlerine yönelik bir ödememiz var. Bu ödemenin de bir üst limiti var. Sanıyorum şu an toplam yıllık olarak 57 bin TL civarında olması lazım bunun” ifadelerini kullandı.

‘Basından öğrendim’

Papa’nın Irak ziyareti sırasında ortaya çıkan pullarla ilgili açıklamalarda bulunan HDP Ağrı Milletvekili Berdan Öztürk’e yönelik Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığını belirten Şentop, “Ben de basından öğrendim bir inceleme başlatıldığını” diye konuştu.

‘Karma Komisyon inceleme yapacak’

Şentop, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun da aralarında bulunduğu fezlekelere yönelik bir soruya ise, “Şu an dosya Karma Komisyonda. Komisyonumuz o konuda bir inceleme yapacaktır. Bir planlama, takvim var mı? Onu bilmiyorum” dedi.

Suudi Arabistan’da Türk okullarının kapatılma durumu

‘Suudi Arabistan'ın, Türk okullarını kapatma kararı aldığı’ yönünde bir gazetecinin sorusunu da yanıtlayan Şentop, “Benim okuduğum kadarıyla kapatma kararı değil. Bununla ilgili girişimleri ilgili merciler yapacaktır” ifadelerini kullandı.

Gergerlioğlu hakkındaki kesin hüküm dosyası

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun, hakkında kesinleşen yargı kararıyla ilgili Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yaptığı hatırlatılarak, ‘Meclis, Anayasa Mahkemesine yapılan bireysel başvurunun sonucunu bekleyecek mi?’ sorusunu cevaplayan Şentop, “Anayasadaki hükme göre kesin hüküm, ‘Genel Kurula bildirilmesiyle milletvekilliği sona erer.’ diyor” açıklamasında bulundu. 

Yorumlar (0)