TBMM Başkanı Şentop'tan Montrö açıklaması

Geçtiğimiz günlerde ‘Montrö Sözleşmesi’yle ilgili yaptığı açıklamayla gündem yaratan TBMM Başkanı Şentop, hak ve hukuku anlaşmaların korumadığını vurgulayarak, “Antlaşmaları, hak ve hukukumuzu koruma kudretimiz korur” değerlendirmesinde bulundu.

GÜNDEM 29.03.2021, 15:21 30.03.2021, 09:37
TBMM Başkanı Şentop'tan Montrö açıklaması

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, Montrö Sözleşmesi’ne yönelik açıklamalarda bulunurken, hak ve hukuku anlaşmaların korumadığını vurgulayarak, “Başta Montrö, Türkiye’nin taraf olduğu ve elde ettiği tüm kazanımlarla ilgili en ufak bir tartışma yoktur” diye konuştu.

Türkiye’de siyaset yapanların en azından kişinin ne dediğine bakması gerektiğine işaret eden Şentop, “Gerek Lozan, Gerek Montrö gibi özel anlaşmaların özel boyutu vardır” dedi.

‘Konuşmamda böyle bir şey yok’

Montrö ve Lozan gibi anlaşmalardan çıkılması gibi bir durumun olmadığını ifade eden Şentop, “Konuşmamda böyle bir şey yok. Siyasetçi olarak ortalama zekâ seviyesini düşünerek konuşuyorum. Bu seviyeni altında olan varsa ben bir şey yapamam” değerlendirmesinde bulundu.

Şentop, bir gazetecinin ‘Cumhurbaşkanı Montrö’yü tanımıyorum demesi mümkün mü?’ sorusunu “Teknik olarak yapılabilir. Ancak mümkün ve muhtemel arasında fark var” şeklinde yanıtlamıştı.

‘Planlı bir provokasyon’

Atatürk büstlerine saldırıları ‘planlı bir provokasyon’ olarak nitelendiren Meclis Başkanı Şentop, HDP’ye yönelik kapatma davası konusunda ise “Bir şey söyleyebilmek için henüz somut bir veri yok” açıklamasında bulundu.

Yorumlar (0)