TBMM Başkanı Şentop'tan, İYİ Partili Lütfü Türkkan'a tepki

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, bugün bir şehit yakınıyla yaşadığı tartışma esnasında şehit yakınına küfür ettiği iddia edilen İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan’a tepki gösterdi.  

GÜNDEM 06.11.2021, 01:29
TBMM Başkanı Şentop'tan, İYİ Partili Lütfü Türkkan'a tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şentop’tan, İYİ Parti Grup Başkanvekili Türkkan’a tepki geldi.

“Bu üslup kabul edilemez”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabı üzerinden şehit yakını olduğu belirtilen bir vatandaşa yönelik davranışıyla ilgili Lütfü Türkkan’a tepki gösterdi. Şentop, yaptığı paylaşımda, “TBMM’de milleti temsil etmek gibi kutsal bir görev amacıyla bulunan bir milletvekilinin, vatandaşımıza yönelik çirkin üslubu asla kabul edilemez. Vatandaşımızın şahsında Lütfü Türkkan, milletimizden özür dilemelidir." açıklamasını yaptı.

- Ne olmuştu?

Birtakım ziyaretler ve incelemelerde bulunmak üzere Bingöl’e giden İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'in yanına gelen ve bir şehit yakını olduğu belirtilen Tahir Gürmen, "Bu kadın mahkemeye verdi beni, ceza almışım. Cezaevine gireceğim" şeklinde tepki gösterdi. Ardından  İYİ Parti Grup Başkanvekili  Lütfü Türkkan’ın, güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştıran Tahir Gürmen'in yanına giderek hakaret ve küfür ettiği iddia edilmişti.

Yorumlar (0)