TBMM Başkanı Şentop Japonya'da!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, G20 Parlamento Başkanları Zirvesi için Japonya'ya gitti. Şentop, Tokyo'da Büyükelçi Hasan Murat Mercan tarafından karşılandı.

GÜNDEM 04.11.2019, 10:42
TBMM Başkanı Şentop Japonya'da!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop'u taşıyan özel uçak, Japonya'ya giderken yakıt ikmali için Kazakistan'ın başkenti Nur Sultan'a indi. Şentop, burada Kazakistan Meclis Başkan Yardımcısı Vladimir Bosko tarafından karşılandı.

Havalimanında Kazak yetkililer ile görüşmede bulunan Şentop, daha sonra G20 Parlamento Başkanları Zirvesi'ne katılmak üzere Japonya'ya gitti. 

Şentop, Tokyo'da Büyükelçi Hasan Murat Mercan tarafından karşılandı.

TBMM Başkanı Şentop ile Meclis heyetinde bulunan AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM İdare Amiri ve MHP İstanbul Milletvekili Erkan Haberal, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, Tokyo Büyükelçiliğine gitti ve Büyükelçi Mercan'ın Şentop onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Yemekte Tokyo'da bulunan bazı STK temsilcileri ile iş adamları da hazır bulundu. Şentop, Büyükelçi Mercan'dan Tokyo'daki faaliyetler ve çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Yemeğin ardından Şentop, Büyükelçilik defterini imzaladı. Daha sonra Meclis heyeti ve Büyükelçi Mercan ile hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Yorumlar (0)