TBMM Başkanı Şentop Enis Berberoğlu yanıtı: Açık bir hüküm yok

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Eni Berberoğlu’na ilişkin yaptığı açıklamada, Adalet Bakanlığı'na gönderilen fezlekenin Meclis'e geldiğinde durum değerlendirmesi yapacaklarını belirterek, "Açık hüküm yok, süreci değerlendireceğiz" dedi.

GÜNDEM 11.02.2021, 14:33 12.02.2021, 09:44 Hanife
TBMM Başkanı Şentop Enis Berberoğlu yanıtı: Açık bir hüküm yok

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şentop, Enis Berberoğlu’na ilişkin yaptığı açıklamada Berberoğlu fezlekesinin henüz TBMM’ye gelmediğini ve fezleke geldiğinde bir değerlendirme yapacaklarını belirterek, "Açık hüküm yok, süreci değerlendireceğiz" dedi.

Berberoğlu’nun şu anda vekil olup olmadığı konusunda tam bir şey söyleyemeyeceğini belirten Şentop, bu durumun meclisteki işlem sonrası netleşeceğini söyledi.  

Vekillerin aşılanması

Meclis başkanı Şentop, gazetecilerden gelen vekillerin aşılanmasına yönelik soru üzerine, söz konu kişilerin milletvekili olduğu için değil, milletvekilleri arasında virüsün yaygınlığı nedeniyle aşı olması gerektiğini belirtti.

Türkiye genelinde yüzde virüsün yayılma hızı 2,5-3 civarında olduğu, vekiller arasında ise bu oranın yüzde 30’a yakın olduğunu, vekillerde koranavirüsün yaklaşık 10 katı bir oranda görüldüğünü vurgulayarak, kendilerinin virüsü almakla kalmadığını, temas sebebiyle seçim bölgesinde vatandaşları da risk altına soktuklarını söyledi.

Yeni anayasa çalışmaları

Son günlerde gündem olan yeni anayasa konusunun da sorulması üzerine Şentop, bu zamana kadar elde edilen birikimlerle ciddi çalışmaların yapıldığını, nelerin yapılıp yapılmayacağını görmüş olduklarını söyledi. 

Bütün yaşananlardan ders alarak, yanlışları denemeden, yeni anayasa nasıl yapılmalı konusunda çözümlerin aranması gerektiğini, siyaseten dile getirilen fikirlerin anayasa metni haline getirilip tartışılması gerektiğini belirten Şentop, “Burada sadece samimiyetle konuya yaklaşmak önemli. Sloganlar üzerinden, soyut fikirler üzerinden değil, somut, kurallardan bahsediyoruz.” dedi.

Ortak noktalar üzerinden gidilmesi gerektiğini vurgulayan Şentop, mutabakat sağlanamayan noktalarda farklılıklar nasıl ulaşılabilir, bunların üzerine gidilebileceğini ve bunun yolları olduğunu kendisinde aklında bu tarz örnek olduğunu belirterek, “ "Şu olursa ben yokum”, “Şu olmazsa ancak varım” değerlendirmeleri de yeni anayasa yapmama niyetini ortaya koyar.” değerlendirmesinde bulundu.

ABD'deki senatörlerin Türkiye'ye ilişkin mektubu

Şentop, metnin okunduğunda, kişinin isminin geçtiğini belirterek, " FETÖ'nün, önemli bir vitrin ismi üzerinden bu senatörlere bir çalışma yaptığını, belki de bu metni hazırladığını ve ellerine verdiğini tahmin edebilirsiniz. FETÖ ile mücadele konusunda bir rahatsızlıkları var." şeklinde konuştu.
 

Yorumlar (0)