TBMM Başkanı Mustafa Şentop, üçüncü doz aşısını TURKOVAC oldu

Meclis Başkanı Şentop, koronavirüse karşı üçüncü doz aşısını TURKOVAC olduğunu kaydederek, “Bunu inşallah en kısa sürede kardeş ve dost ülkeler başta olmak üzere elimizde bulunan imkanlar dahilinde tüm halklarla paylaşmayı arzuluyoruz.” şeklinde konuştu.

GÜNDEM 28.12.2021, 17:34 29.12.2021, 12:29
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, üçüncü doz aşısını TURKOVAC oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Şentop, önce Arnavutluk Meclis Başkanı Lindita Nikolla ile görüştü, ardından ise heyetlerarası görüşme yapıldı.

Meclis Başkanı Şentop, TURKOVAC aşısı oldu

Arnavutluk ile halkının Türk milletinin kalbinde bambaşka bir yeri olduğunun altını çizen Şentop, iki ülke arasındaki ilişkilerin stratejik ortaklık konumuna yükseltilmesi hususundan duymuş olduğu memnuniyeti paylaştı.

Şentop, ülkemizin 3,5 milyar dolar değerindeki yatırım ile Arnavutluk’un en büyük yabancı yatırımcısı olduğunu söyleyerek, “Arnavutluk’ta faaliyetlerini sürdüren 600’ün üstündeki firmamız yaklaşık olarak 15 bin kişinin istihdam olmasını sağlıyor. Amacımız ise totalde ticaret hacmini 1 milyar dolar bandına çekmektir.” dedi.

Avrupa Birliği üyelik sürecinde Arnavutluk’un adımlarını desteklediklerinin altını çizen Şentop, Avrupa Birliği ve Arnavutluk arasında hükümetler arası konferans yapılmadığı için hayal kırıklığı yaşadığını kaydederek şu ifadeleri kullandı:

“Bizler Avrupa Birliği’nin çifte standartlı yaklaşımlarına senelerdir alışkınız. Avrupa Birliği’nin karar alma hususunda gecikmesiyle bu süreçlerde göstermiş olduğu vizyonsuzluğu özellikle Balkanlar’da birçok konuyu da olumsuz yönde etkiliyor.

Kosova ve Bosna Hersek ile ilgili sorunlar başta olmak üzere, birçok konu, Avrupa Birliği’nin vizyonsuz yaklaşımlarından dolayı sorumluluk taşıması gerektiğini düşündüğümüz konular. Avrupa Birliği üyeliği amacıyla gerçekleştirmekte olduğumuz seçim ve yargı reformlarını da yakın bir şekilde izliyoruz.

“Koronavirüs küresel bir hastalık, aşılar da küresel olmalı”

Şentop, koronavirüs salgınının bütün dünyayı etkileyen bir virüs olduğunu söyleyerek, salgın döneminin, uluslararası ilişkilerin nasıl büyük bir öneme sahip olduğunu göstermesi açısından büyük bir rol oynadığını kaydetti.

Şentop virüsün aramızda bir süre daha kalacağını gösteren yeni varyantları da anımsatarak, “Birkaç gün içerisinde önce Afrika’da bir mutant çıkıyor, ardından bu varyant İngiltere’de ve Hollanda’da görülüyor. Genelde Batı Avrupalılar küreselleşmeyi paranın serbest ve hızlı dolaşımı, insanın ve emeğin serbest ve hızlı dolaşımı, malların serbest bir şekilde dolaşımı olarak görüyordu ancak virüsler ve hastalıklar da serbest bir şekilde dolaşıyor. Hastalık küresel olduğu gibi ilaç, tedavi ve aşılar da küresel olmalı.” dedi.

Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla 156 ülkeye sağlık malzemesi yardımı yapıldığını anımsattı.

Ülkemizin TURKOVAC’ı kullanıma açtığına dikkati çeken Şentop, “Kendim de üç doz TURKOVAC oldum. Bunu inşallah en kısa zamanda kardeş ve dost ülkeler başta olmak üzere, elimizde bulunan tüm imkanlar dahilinde bütün halklarla paylaşmayı arzuluyoruz.” dedi.

Yorumlar (0)