TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan 'dokunulmazlık' açıklaması

Gündemi değerlendiren Meclis Başkanı Mustafa Şentop, "Bin 300'e yakın, dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin fezleke bulunuyor. Bu oldukça vahim bir tablo." dedi.

GÜNDEM 22.03.2021, 23:28 23.03.2021, 15:41
TBMM Başkanı Mustafa Şentop'tan 'dokunulmazlık' açıklaması

TBMM (Türkiye Büyük Millet Meclisi) Başkanı Mustafa Şentop, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. TBMM'deki dokunulmazlık dosyaları hakkında konuşan Şentop, şu ifadeleri kullandı:

"Vahim tablo"

“Meclis'te bin 300’e yakın dokunulmazlık dosyası mevcut. Bu oldukça vahim bir tablo. Ülkemiz açısından doğru bir tablo kesinlikle değil. Ömer Faruk Gergerlioğlu hususunda Enis Berberoğlu örnek gösteriliyor. Doğru bir kıyaslama olduğunu söyleyemem."

"Savcılığın talimatı uygulandı"

Gergerlioğlu’nun TBMM'de gözaltına alınmasına ilişkin olarak Şentop, "Meclis İçtüzüğü’nün 170'inci maddesi, ’TBMM binalarında veya bahçesinde herhangi bir suç işlendiği zaman, savcılığın direkt olarak soruşturma gerçekleştirebileceği bir suçsa, savcılığın talimatı yerine getirilir.’ diyor. Savcılıktan gelen talimat doğrultusunda, orada görev yapan arkadaşlarımız bunu yerine getirmiştir.” dedi.

"Abdest ve namaz tartışması FETÖ'cü bir yöntem"

Şentop, HDP'li Gergerlioğlu’nun sabah namazı kılmak için abdest alırken gözaltına alındığı iddiasına ilişkin olarak ise, "Abdest ve namaz üzerinden söz konusu tartışmanın yürütülmesini FETÖ’cü bir yöntem olarak nitelendiriyorum." şeklinde değerlendirdi.

Yorumlar (0)