TBMM Başkanı: Ermenistan terör devletidir

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Ermenistan'ın sadece Azerbaycan için değil, bütün bölge barışı bakımından iflah olmaz bir tehdit ve bir terör devleti olduğunu söyledi.

GÜNDEM 27.09.2020, 12:06
TBMM Başkanı: Ermenistan terör devletidir

Türkiye'nin sonuna kadar Azerbaycan'ın yanında duracağını vurgulayan Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, sivillere yönelik son saldırılara vurgu yaparak, Ermenistan'ın sadece Azerbaycan'a karşı bir tehdit olmadığını, bütün bölge barışını tehdit ettiğini, bu bakımdan iflah olmaz bir terör devleti olduğunu ve doğacak sonuçların da tek sorumlusu olduğunu vurguladı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunarak Ermenistan'ın Azerî cephesine ve sivil yerleşimlerine yönelik saldırılarına çok sert tepki gösteren TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Ermenistan'ın sadece Azerbaycan açısından bir tehdit görülmemesi gerektiğini, Ermenistan'ın provokatif hamlelerinin tüm bölgeyi savaşa sürüklemesi bakımından büyük tehdit oluşturduğunu, sivillere yönelik saldırıların da bunun ispatı olduğunu kaydetti.

TBMM Başkanı Şentop, Ermenistan'ı "iflah olmaz terör devleti" olarak nitelendirerek, doğacak tüm sonuçlardan Ermenistan'ın sorumlu olduğu uyarısında bulundu.

Mustafa Şentop, Türkiye'nin durum ve sonuçları ne olursa olsun bütün varlığı ve gücüyle Azerbaycan'ın yanında durmayı sürdüreceğinin altını çizdi.

Yorumlar (1)
Koray Delioglu .Almanya 4 yıl önce
Bu bir Tuzak.Bunun arkasinda Fransanin var Bölgedeki istikrarsiz durumdan faydalanma amaci güden Okullar planlar Tabiki Rusyayida gözardi edemeyiz.Cünki Ermenilerin tarafinda der alacagi bir gercek.Dünya hizli bir sekilde kutuolasmaya dogru ilerliyor.Özellikle Türk Dünyasinin Askeri ve Ekonomik alanda birbirleri ile dayanismalari Biz buna Türk Dünyasinin Uyanisi diyoruz Iste bu hareket Rusyayida ve Avrupayi da endiselendiriyor ve kiskandiriyor .Bu girisimler Devam edicek sadece yapmamiz gereken Birlik ve beraberligimizi devam ettirip güclendirmektir.Asla sunu Unutmayalim bu bir gercek Türkün Türkten baska dostu yoktur