TBMM, 1 Ekim’de açılıyor... Meclis tarihinde bir ilk yaşanacak

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), 3 aylık ara sonrası 1 Ekim 2022 Cumartesi günü çalışmalara yeniden başlayacak. Meclis, tarihinde ilk defa bir dönem içinde 6’ncı yasama yılına girerek bir ilke imza atmış olacak. 

GÜNDEM 25.09.2022, 12:54 26.09.2022, 09:57
TBMM, 1 Ekim’de açılıyor... Meclis tarihinde bir ilk yaşanacak

Yeni yasama yılı çerçevesinde ilk tören, Meclis Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilecek. Anıta çelenk sunulduktan sonra saygı duruşuna geçilecek ve İstiklal Marşı okunacak. Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu, saat 14.00’da özel oturumla toplanacak. Meclisin açılış konuşmasını TBMM Başkanı Mustafa Şentop yapacak. Şentop ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Genel Kurul’a takdim edecek ve sonrasında İstiklal Marşı okunacak. Meclisin ilk mesai gününde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bir konuşma yaparak parti liderlerine ve milletvekillerine hitap edecek. 

2 senenin ardından akşam resepsiyonu verilecek

Öte yandan meclis başkanlarının yasama yılı açılışı dolasıyla verdikleri geleneksel akşam resepsiyonu, pandemi süreci sebebiyle 2 yıldır gerçekleştirilemiyordu. Bu yıl, akşam resepsiyonu 2 senelik ara sonrasında tekrar organize edilecek. Türkiye Büyük Millet Meclisi Tören Alanı’nda yapılacak olan resepsiyon, saat 19.00’da başlayacak. Bunun yanı sıra meclis, tarihinde ilk defa bir dönem içinde 6’ncı yasama yılına girerek bir ilke imza atmış olacak. 

Yorumlar (0)