Tatil dönüşleri başladı… 43 ilde trafik yoğunluğu

Ramazan Bayramı’nda yaşanan tatil gezilerinin sonlarına yaklaşırken vatandaşların ikinci günden dönüş gerçekleştirmesiyle beraber 43 ilin geçiş yolları "kilit kavşak" haline geldi. En çok sıkışıklık yaşayan il ise Kırıkkale oldu.

GÜNDEM 04.05.2022, 09:33 04.05.2022, 18:04
Tatil dönüşleri başladı… 43 ilde trafik yoğunluğu

Ramazan Bayram’ı sonrasında gelen tatili değerlendirmek isteyenler ya aile ziyareti veya tatil bölgelerine tatillere akın etti. Bayramın bitmesine bir gün kala çoğu vatandaş geldiği şehirlere geri dönüş yapmaya başladı.

Trafikte kilit kavşaklar oluştu

43 ilde geçiş yollarında uzun kuyruklar ve sıkışıklıklar yaşanarak "kilit kavşak" şeklini aldı. En fazla trafik yoğunluğu yaşayan il ise birçok yolu birleştiren Kırıkkale'de oldu.

Ankara-Samsun karayolunda araçların kuyruklar oluşturduğunu ve trafik yoğunluğu fark edilirken, Kırıkkale-Kayseri ise trafiğin akışının normal bir şekilde devam ettiği belirtildi.

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı bulunan birimler, vazifesini yerine getirdikleri bu kilit ve sıkışık yollarda trafik geçişini rahatlatmak adına çalışmalarına devam ediyor. Meydana gelen trafik sıkışıklığının bugünde sürmeye devam edeceği düşünülüyor. Yaşanan sıkışıklığın 10 metre kadar olduğu dronelar tarafından görüntüülendi.

Kazalara anında müdahale ediliyor

Birimler, yaşanan yoğunluğun meydana geldiği alanlarda kavşaklarda trafik işleyişini rahatlatmaya uğraşları devam ediyor. Otomobillerin trafik seyrinin devam edebilmesi adına bazı kavşaklar geçici bir şekilde trafiğe durduruldu. Bazı bölgelerde yağan yağmur nedeniyle kayganlaşan zeminlerde zaman zaman yaşanan gelen maddi trafik kazalarına da hemen müdahale edildiği belirtiliyor.

Yorumlar (0)