Tartışmalı madde kanun teklifinden çıkarıldı

TBMM Bilgi ve Teknoloji, Ticaret, Sanayi, Enerji, Tabii Kaynaklar Komisyonu'nda görüşülen 'torba kanun' teklifinden, zeytinliklerde madencilik çalışmalarına dair düzenlemeleri kapsayan madde çıkarıldı.

GÜNDEM 14.12.2022, 23:59 15.12.2022, 16:54
Tartışmalı madde kanun teklifinden çıkarıldı

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, teklifin 1'inci ve 2'nci maddeleri hakkında yüksek mahkemeler tarafından verilen nihai kararlar olduğunu, bu sebeple bahse konu maddelerin Anayasa'ya aykırı olduğunu ifade etti. Tarhan, teklifle, zeytinliklerin yok olacağını belirtti.



"Vebali sizin boynunuzadır"

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Komisyon mensubu ve teklif sahibi arkadaşlarımız eğer uygun görürse zeytinlikle ilgili 1'inci madde hususunda geri çekme önergelerini sunacaklar. Bu kanun teklifinden de 1'inci maddenin çıkarılmasını istiyoruz. İlerleyen senelerde enerji krizi ile ilgili bir problem ortaya çıkarsa bunun vebali, yalnızca muhalefet ruhuyla, gereksiz yere kafasına zeytin dalından taç yaparak, saksının içinde zeytin ağacı getirerek burada bizleri etkilemeye çabalayan insanların boynundadır. Sizi gelecek yıllara havale ediyorum." dedi. 



Tekliften çıkarıldı

MHP ve AK Parti vekillerinin imzasıyla komisyona verilen önergeyle, zeytinliklerde madencilik çalışmalarına dair düzenlemeleri kapsayan 1'inci madde, oy birliğiyle teklifinden çıkarıldı.

Yorumlar (0)