Tartışmalı görsele ilişkin gelişme: Görevden uzaklaştırıldılar!

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bulunan Atatürk Parkı'nda terör örgütü PKK'nın sembollerini andıran görsele ilişkin iki kişi görevden uzaklaştırıldı. 

GÜNDEM 13.11.2020, 10:22
Tartışmalı görsele ilişkin gelişme: Görevden uzaklaştırıldılar!

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bulunan Atatürk Parkı'nın yer döşemelerinde terör örgütü PKK'nın sembollerini andıran bir görselin kullanılması tepkilere neden olmuştu.

Bunun üzerine İstasyon Mahallesi'nde bulunan parktaki simgelerin, belediye ekipleri tarafından sökülerek ortadan kaldırıldığı görülmüştü. 

Şikâyetlerin ardından incelemeler başlatılmış, Küçükçekmece Belediyesi ise Atatürk Parkı'nın kısa süre içerisinde yenileceğini duyurmuştu. 

Söz konusu gelişmelerden sonra Park ve Bahçeler Müdürü ile Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı görevden uzaklaştırıldı. 

"Terör örgütü PKK'ya ait sembol ve renkler kullanıldı"

Konuya ilişkin açıklama İstanbul Valiliğinden geldi. Açıklamada, İstasyon Mahallesi'nde yer alan Atatürk Parkı'nda Küçükçekmece Belediyesi tarafından yenileme çalışmalarının gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Yenileme çalışmalarının ardından Atatürk Parkı'nın yer döşemelerinde terör örgütü PKK'ya ait sembol ve renklerin kullanıldığına dair şikâyetlerin geldiği belirtilen açıklamada, tepki çeken materyallerin kaymakamlık tarafından kaldırıldığı ifade edildi.

"İki kişi görevden uzaklaştırıldı"

Açıklamada, Küçükçekmece Kaymakamlığı tarafından hazırlanan yazılar ile İstanbul Valiliğine yollanan belgelerin gözden geçirildiği aktarılarak, Atatürk Parkı'nın yenilenmesine ilişkin işlemlerden sorumlu olduğu belirlenen iki kişinin görevden uzaklaştırıldığı kaydedildi.

Söz konusu kişilerin Ş.M. isimli Park ve Bahçeler Müdürü ile S.G. isimli Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı olduğu belirtilen açıklamada, görevlerini sürdürmelerinde sakınca görülen kişilerin İstanbul Valiliği tarafından alınan karar ile görevlerinden uzaklaştırıldığı ifade edildi.

Yorumlar (0)