Tarkan konseri için kurulan sahne çöktü

İzmir'de çöken ve bir kişinin hafif şekilde yaralanmasına yol açan sahnenin ünlü sanatçı Tarkan'ın kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı sebebiyle vereceği konser ve çeşitli etkinler için kurulduğu belirtildi.

GÜNDEM 08.09.2022, 00:50
Tarkan konseri için kurulan sahne çöktü

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Cumhuriyet Meydanı dolaylarındaki Kordonboyu'na kurduğu sahnenin üst kısmı, işçilerin çalıştığı esnada an itibarıyla tespit edilemeyen bir sebeple çöktü.

Bu esnada kaçarak uzaklaşmaya çabalayan işçilerden biri hafif şekilde yaralandı.

İhbarda bulunulması üzerine olay mahalline itfaiye, sağlık ve güvenlik ekipleri yönlendirildi.

Yaralanan işçi hastaneye kaldırılırken, ekipler yerle bir olan platformun altında kalan birilerinin olup olmadığını araştırıyor.

Emniyet güçleri de platform etrafında geniş güvenlik tedbiri aldı.

"Çığlık sesi duymadım"

Sahnenin ünlü sanatçı Tarkan'ın İzmir'in düşman işgalinden kurtulmasının 100'üncü yılı çerçevesinde vereceği konser ve çeşitli etkinlikler için hazırlandığı belirtildi.

Platformun yerle bir olduğunu gören Süleyman Yunus Pirman, basın mensuplarına, platformun çöktüğü esnada olay bölgesi yakınlarında bulunduğunu ifade etti.

Gündoğdu Meydanı'ndaki sahneye baktıktan sonra Cumhuriyet Meydanı istikametine doğru yürürken çökmeye tanık olduklarını aktaran Pirman, "Çatının çökmesiyle birlikte hepsi devrildi. Çığlık sesi duymadım. Güvenlik güçleri de hiç kimsenin olmadığını ifade ettiler. Sahne tamamen yıkıldı. Ardından ışıkları da söndürdüler." şeklinde konuştu.

Diğer yandan, sahnenin çöken bölümünü kaldırmak için olay mahalline vinçler geldi.

Yorumlar (0)