Tarımsal destek ödemelerine ilişkin açıklama yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda tarımsal destek ödemelerine ilişkin bilgilendirmelerde bulundu.

GÜNDEM 08.03.2022, 10:15 08.03.2022, 15:46
Tarımsal destek ödemelerine ilişkin açıklama yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile çiftçi ve üreticilerin uzun zamandır beklediği tarımsal destekleme ödemeleri hakkında bilgi verdi. Kirişçi Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada bugünden itibaren 5 milyar 586 milyon liralık tarımsal destekleme ödemelerine başlandığını bildirdi. Kirişçi ayrıca yapılan destek ödemelerinin çiftçilere ve üreticilere hayırlı ve bereketli olması için dileklerde bulundu.

Mazot ve gübre için 4 milyar 675 milyon lira destek

Kirişçi yaptığı açıklamada gübre ve mazot desteği için 4 milyar 675 milyon lira, yem bitkileri kapsamında ise 852 milyon liranın üzerinde destek ödemeleri yapılacağını açıkladı. Ayrıca baklagiller, hububat ve dane mısır desteği kapsamında 48 milyon lira, sertifikalı tohumlara ilişkin 5 milyon liranın üzerinde, sertifikalı fidan üretimi için de 5 milyon liranın üzerinde ödeme yapılacağı açıklandı.

Yorumlar (0)