Tarihler belirlendi! İstanbul Gaziosmanpaşa'da TOKİ’ler açık artırmaya çıkıyor

İstanbul’da TOKİ tarafından oluşturulan Gaziosmanpaşa Sarıgöl Mahallesi 12B Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında konutlar, açık artırma şeklinde satışa sunulacak.

GÜNDEM 22.07.2022, 17:15 23.07.2022, 14:14
Tarihler belirlendi! İstanbul Gaziosmanpaşa'da TOKİ’ler açık artırmaya çıkıyor

İstanbul Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm noktasında inşa edilen konutların yapımı tamamlandı. Açık artırma şeklinde satışa çıkacak olan daireler yeni sahipleri ile bir araya gelmek için gün sayıyor.

Kaç daire satışa çıkarılacak?

Gaziosmanpaşa’da Şehircilik, Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) idaresinde Kentsel Dönüşüm kapsamında inşası tamamlanan 110 daire, 02-03 Ağustos 2022 tarihleri arasında açık artırma ile satışa sunulacak.

Dairelerin yer aldığı sitede hamam, sauna, buhar banyosu, kapalı yüzme havuzu, basketbol sahası, 15 bin metrekare yeşil alan ve 1.039 araç kapasiteli otopark yer alıyor.

Açık arttırma ne zaman olacak?

Edinilen bilgilere göre, TOKİ’den gerçekleştirilen açıklamaya göre, düzenlenecek açık artırmalar 02-03 Ağustos 2022 tarihleri arasında saat 10.30’da gerçekleştirilecek. Ev sahibi hayali kuran kişiler bu konutlardan, yüzde 50 peşinat kalan kısmı ise 120 ay vade ile yüzde 1 KDV olacak şekilde bu olanaktan faydalanabilecek.

İşçilik beğenildi, sosyal alanlar dikkat çekti

Uzunca bir süredir ev arayışında olduğunu aktaran Duygu Doğan Duman, “Biz bu evlerin ilanını TOKİ’nin kendi sitesi üzerinden gördük. Daha sonra gelip gezmek istedik. Gördüklerimiz sonrasında buna değdiğini anladık. Daireler inanılmaz şekilde güzel olmuş. Konutların içi oldukça ferah. İşçiliklerde çok güzel. Bunlar bizim adımıza oldukça önemliydi. Birçok dairede malzeme ve işçilik konusunda sorunla görebiliyoruz. Bunun yanı sıra lokasyonda olukça güzel. Site içerisinde bulunan sosyal alanlar bölgeye çok güzel bir hava katmış ve kullanışlı duruyor. Bir aile için harika bir hayat sürdürme alanı diyebilirim. 2-3 Ağustos tarihinde yapılacak olan müzayedeyi bekliyoruz. İnşallah o şanslı kişilerden olabiliriz. Ödeme yönünden de olukça rahat. Yüzde 50 oranında bir peşinat veriliyor geri kalan kısmı ise 120 ay vadeyle ödenecek bir proje” diye konuştu.

“Her anlamıyla mükemmel”

Konuları dolaşanlar içerisinde yer alan İnci Liya Duman, “Burayı çok beğendim. Dairenin içi olukça ferah. Bu bölgede çocuklara göre alanlarda bulunuyor. Basketbol sahası var, parkı var. Açık ve kapalı yüzme havuzu bile var. Her anlamıyla mükemmel” şeklinde konuştu.

“Evlenip buraya yerleşeceğim”

Furkan Özcan ise, “Gaziosmanpaşa’da inşa edilen TOKİ’leri gezmeye geldik. Eğer beğendiğim bir daire olursa yapılacak müzayedeye katılacağım. Bu konularda çoğunlukla şanslıyımdır. Bu açık arttırmada da şansımın bana güleceğini düşünüyorum. Kısmet olursa evlenmeyi de düşünüyorum. Düğünü yaptıktan sonra nişanlım ile burada oturmayı planlıyorum. Eğer çıkarsa burası benim ilk dairem olacak. Konutlar gayet kullanışlı, ferah. Düzen ve mimari açısından da oldukça hoş. Konumu da güzel. Merkezi bir bölgede. Genel olarak değerlendirdiğimde burası hoşuma gitti” dedi.

Yorumlar (0)